in ,

Ρωσικός τουρισμός: Τρίτη η Ελλάδα στις αναζητήσεις για διακοπές τον Απρίλιο

Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Ρώσους ήταν η Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με το μερίδιο που αποκόμισε στις online αναζητήσεις στη ρωσική ταξιδιωτική πλατφόρμα Yandex.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, οι αναζητήσεις για τη χώρα μας παρουσίασαν αύξηση 27,4% σε σχέση με πέρυσι και είχαν μερίδιο 6,4% στο σύνολο των αναζητήσεων, μετά την Τουρκία (μερίδιο 20%) και την Κύπρο (6,5%).
Τον Απρίλιο, το μικρότερο κόστος για διακοπές 7 ημερών για 2 άτομα ξεκινούσε από 21.000 ρούβλια. Η μέση τιμή για εβδομαδιαία πακέτα διακοπών για 2 άτομα ήταν στα 69.000 ρούβλια.
Τα δημοφιλέστερα resort στη χώρα ήταν στην Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα. Οι Ρώσοι αναζητούν στην Ελλάδα διακοπές ξεκούρασης στο πρότυπο διακοπών all inclusive.
Βασική επιδίωξη των αναζητήσεων του Απριλίου ήταν οι διακοπές τους θερινούς μήνες.
Αναζητήσεις για τη χώρα μας έκαναν κυρίως κάτοικοι της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, από την περιοχή των Ουράλιων και του Βόγλα καθώς και από τη νότια Ρωσία.
Τις περισσότερες αναζητήσεις για Ελλάδα συγκέντρωσαν οι τουρ οπερέιτορ Biblio Globus, Mouzenidis Travel και ANEX Tour.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναζητήσεις για Τουρκία παρουσίασαν αύξηση 1238% σε σχέση με πέρυσι, πιθανόν υποκινούμενες από το χαμηλό κόστος διακοπών (το μέσο κόστος ανερχόταν σε μόλις 51.000 ρούβλια και το ελάχιστο σε 14.000).