in

Πότε υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

Παράταση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων έως και αύριο Παρασκευή δείχνουν τα τελευταία δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλης Λέκκα.
Ενώ αρχικά είχε φανεί ότι η αποχώρηση της ψυχρής μάζας από σήμερα Πέμπτη θα είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή το πρωί, τώρα φαίνεται να συνεχίζεται αυτή η ψυχρή τροφοδότηση μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ και η πρόσκαιρη ενίσχυση των βορείων ανέμων αναμένεται να σημειωθεί το πρωί της Παρασκευής. Η ενίσχυση του ανέμου αποτελεί ένα επιπλέον ενισχυτικό παράγοντα που ευνοεί με τη σειρά του τις κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια τμήματα της Κρήτης. Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα δεδομένα οι κατά τόπους παροδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια της Κρήτης, θα συνεχίσουν μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι, για τα δυτικά τμήματα του νησιού, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται υποχώρηση των καιρικών φαινομένων και από τα ανατολικά τμήματα της Κρήτης.
Οι βροχές , κατά τόπους, θα σημειώσουν και πάλι πρόσκαιρη ένταση αποδίδοντας σημαντικές ποσότητες νερού. Αισιόδοξο παραμένει το γεγονός ότι οι δυναμικοί δείκτες αστάθειας που προειδοποιούν για την δημιουργία καταιγίδων διατηρούν τις πιθανότητες σε χαμηλά επίπεδα.
Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής με εντάσεις που θα φθάνουν τα 5– 6 Μποφώρ, αναμένεται όμως να εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα βόρεια από 14°C έως 20°C, ενώ 2 – 3°C υψηλότερη θα είναι η μέγιστη τιμή στα νότια τμήματα του νησιού.
Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου με τη θερμοκρασία να σημειώνει αρκετά υψηλότερες τιμές, με τη μέγιστη τιμή της να φθάνει στους 24 με 25°C, ενώ η ελάχιστη, αν και θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε ανοιξιάτικα επίπεδα. Οι άνεμοι είναι αυτοί που θα μας ταλαιπωρήσουν λίγο μιας και από το Σάββατο θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι φθάνοντας τα 5 – 6 Μποφώρ διατηρούμενοι και την Κυριακή με την ίδια ένταση.