in , , ,

Πρώτη φορά μελέτη για το νερό της βροχής στη Νεάπολη

Στα πλαίσια της παρουσίασης του έργου για τον βιολογικό της Νεάπολης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ, της δημοτικής επιχείρησης που έχει αναλάβει την επίβλεψη του έργου, Μιχάλης Κερούλης, είπε πως συμπληρωματικά του έργου του βιολογικού θα γίνουν και άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Νεάπολης.

Άμεσα η επιχείρηση θα εκπονήσει μελέτη που θα αφορά την απορροή ομβρίων, τα νερά των βροχών δηλαδή, τα οποία χάνονται στον τοπικό υδροφόρο ορίζοντα ενώ δημιουργούν και προβλήματα όταν οι βροχοπτώσεις είναι έντονες στην περιοχή. 
«Γνωρίζεται εσείς πιο καλά από τον οποιοδήποτε το πρόβλημα με τα νερά της βροχής που πάνε πραγματικά χαμένα ενώ δημιουργούν και προβλήματα την περίοδο της έντασης τους. Η ΔΕΥΑΑΝ έχει προνοήσει λοιπόν και θα εκπονήσει μελέτη, που δεν είχε ποτέ η Νεάπολη, για τα όμβρια νερά  τα οποία κατακλύζουν την πόλη την περίοδο των βροχών ώστε να απομακρύνονται μέσα από το δίκτυο .» είπε και τόνισε επίσης ότι μετά την κατασκευή και την λειτουργία του βιολογικού και την επεξεργασία των λυμάτων, 1800 κυβικά λίτρα νερού, περίπου, την ημέρα  θα επιστρέφουν για την άρδευση. 
Ακόμα η ΔΕΥΑΑΝ έχει προβλέψει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης όπου αυτό χρειαστεί είτε λόγο παλαιότητας είτε λόγο άλλων προβλημάτων και ακόμα έχει μελετήσει και τις συνδέσεις των ιδιωτικών παροχών με τον βιολογικό με τέτοιο τρόπο που να μην χρειαστεί στο μέλλον να πρέπει να επέκτασης.
 «Ούτε και το τμήμα αυτό των συνδέσεων είναι στην υπάρχουσα μελέτη  όμως δεν θα μπορούσαμε να μην τις προβλέψουμε ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον ή όποια ταλαιπωρία των πολιτών.» πρόσθεσε. Σε ότι δε αφορά το κόστος των ατομικών συνδέσεων το θέμα θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει πάντα μετά από την εισήγηση της ΔΕΥΑΑΝ για το ακριβές ποσό που θα επιβαρυνθεί η κάθε σύνδεση. 
«Το κόστος θα είναι το πλέον ελάχιστο που θα μπορέσουμε να επιβάλουμε δεδομένων των συνθηκών, όμως είναι απαραίτητο ώστε να βγάλει από περισσότερα έξοδα τον κάθε ένα αργότερα που θα θέλει να συνδεθεί.» είπε στο τέλος ο κ. Κερούλης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ