in , , ,

Πρέπει να φύγουν…το μήνυμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου μάς θέτουν το ιστορικό καθήκον να υπηρετήσουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα, έναν αγώνα που θα φέρει την ανατροπή και τη νέα εποχή στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα, δημοκρατική Ευρώπη.

Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι η στιγμή για να πούμε: “δεν πάει άλλο”…» είπαν εμταξύ άλλων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν το βράδυ της τρίτης στο θεατράκι της λίμνης του Αγίου Νικολάου σε μια προεκλογική εκδήλωση που δεν είχε μόνο άρωμα ευρώπης αλλά και τον τόνο των πολλών εσωτερικών θεμάτων που βρίσκονται στην παρούσα φάση σε εξέλιξη.   
Πέρα από τον βουλευτή Λασιθίου του κόμματος στο νομό Κωστή Δερμιτζάκη παρόντες ήταν και δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ Χάρης Γολέμης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζας και Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρο της ΟΛΜΕ και απολυμένος εκπαιδευτικός. Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού με την Ριζοσπαστική συνεργασία Μανόλης Θραψανιώτης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού στο νομό.
Η συζήτηση είχε απόλυτα αντιπολιτευτικό κλίμα και ύφος με τους ομιλητές να κάνουν λόγο για την ανάγκη της διεξόδου από την παρούσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και οι  πολίτες της.
Με τους ομιλητές να καλούν την κοινωνία που στενάζει να φωνάξει δυνατά αυτό που βιώνει, αυτό που πραγματικά αισθάνεται να πει ένα  ένα μεγάλο φτάνει πια. 
Να στείλει με την ψήφο της ρητή εντολή προς την ελληνική συγκυβέρνηση της υποτέλειας και της καταστροφής. 
Να δώσει θετική ψήφο στη ριζικά διαφορετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει έναν νέο δρόμο για μια σύγχρονη Ελλάδα της ανάπτυξης, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής προκοπής, χωρίς μνημόνια και ταπεινωτική εποπτεία.   
Να καταψηφίσει τη σημερινή Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών, την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, την Ευρώπη της Μέρκελ και του Σουλτς, την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας και του ιμπεριαλισμού. 
Να υπερψηφίσει την άλλη Ευρώπη, τη δική μας Ευρώπη, αυτή της εργασίας, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της προοδευτικής ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, χωρίς ρατσισμό και ομοφοβία. 
Την Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού. 
Να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για να σταματήσει η πορεία εξαθλίωσης. 
Να γυρίσει την πλάτη στην καλλιεργούμενη απάθεια και αποχή που βοηθούν αποκλειστικά και μόνο τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης: χωρίς την ενεργή δράση των πολιτών καμιά δυνατότητα αναγέννησης του τόπου δεν μπορεί να υπάρξει.  
Τόνισαν δε πως η κοινωνία πρέπει να στείλει το μήνυμα της και μέσα από τις εκλογές για τους Δήμους και την περιφέρεια και να μην επιτρέψει στα κόμματα που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση να θεωρήσουν ότι η πολιτική τους γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ