in

Ποδηλατο – μάθημα στο Α’ δημοτικό της Νεάπολης

Οι μαθητές του Α’ Δημοτικού σχολείου  Νεάπολης  πηγαν την Τετάρτη σχολείο όχι με τις τσάντες τους μόνο αλλά και με τα ποδήλατα τους και συμμετείχαν σε μια δράση ποδηλατική στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί η Γ τάξη με τους δασκάλους τους κ. Στέλα Ταμπακάκη και κ. Λάζαρο Δεμιρτζόγλου. Από χθες επισκέφτηκαν άντρες της Τροχαίας Αγ Νικολάου το σχολείο  και συζήτησαν με τα παιδιά της Γ τάξης για τον Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου.

Σήμερα, Τετάρτη, τα παιδιά έφεραν τα ποδήλατά τους στο σχολείο και  με τη συνεργασία του Ποδηλατικού Ομίλου Νεάπολης, του Προέδρου κ. Αντώνη Γιαλελάκη και άλλων μελών του , με μοτοσυκλετιστή της Τροχαίας να προπορεύεται, και τους δασκάλους των παιδιών ξεκινήσανε από το σχολείο ποδηλατώντας προς τον περιφερειακό έφτασαν στην πλατεία Βερντέν. Εκεί τους περίμενε η διευθυντρια του 2ου δημ σχολ Νεάπολης Κατερίνα Μαυρογιάννη και οι δάσκαλοι κ. Κώστα Βιολέτης και κ Χρίστος Στεφανακίδης με τους μαθητές τους, τους καλοσώρισαν στη γειτονιά τους και τους μίλησαν για την πλατεία και την ιστορία της. Συνεχίσανε τη διαδρομη προς την πλατεία στο Βρυσαλάκι και πήγαν στο Δημοτικό Κήπο Νεάπολης όπου μιλήσανε για το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγιας και άθλησης, έκαναν ποδηλατάδα στη σκιά των δέντρων του κήπου και στη συνέχεια επιστρέψανε στο σχολείο με ασφάλεια κι πάντα με τη συνοδεία των συνεργατών τους και της τροχαίας.
Δράσεις,  όπως αυτή που οι εκπαιδευτικοί της γ τάξης του σχολείου  υλοποιούν στο πλαίσιο προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής ,  δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες, συμμετέχοντας ενεργά,  να προσεγγίσουν βιωματικά και ουσιαστικά την προσφερόμενη γνώση…τα παιδιά ήταν πραγματικά ενθουσιασμενα με την ποδηλατοβόλτα και σίγουρα θα τη θυμούνται σαν  ένα ξεχωριστό μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής.
Θερμές ευχαριστίες, απο την διεύθυνση του σχολέιου, στον διοικητή της Τροχαίας κ.Πέτρο Ζερβάκη για την υποστήριξη της δράσης και στον αστυνομικό που μίλησε την Τρίτη στα παιδιά  κ. Φάνη Σηφάκη, αλλά και στον μοτοσυκλετιστή που ηταν στο πλευρό τους την Τετάρτη  Ελευθέριο Κουρκούτη όπου  με υπομονή, ευγένεια και την απαιτούμενη ασφάλεια μέχρι την επιστροφή τους στο σχολείο.
Εξαιρετική ήταν η συνεργασία τους και με το δυναμικό Ποδηλατικό όμιλο Νεάπολης.
“Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Πρόεδρό του κ. Αντώνη Γιαλελάκη και τα μέλη του για τη συνεργασία και τη συμμετοχή διαθέτοντας το χρόνο τους για να εμφυσήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας την αγάπη τους για το ποδήλατο. Ευχαριστούμε ακόμη το Δήμο Αγίου Νικολάου για τη διάθεση ποδηλάτων ώστε να μπορέσουν οι δάσκαλοι της τάξης, ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και η εκπαιδευτικός πληροφορικής,  να συνοδεύσουν τα παιδιά ποδηλατώντας και οι ίδιοι.  Ευχαριστούμε τη δ/ντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης κ. Κατερίνα Μαυρογιάννη και τους δασκάλους κ. Κώστα Βιολέτη και κ. Χρήστο Στεφανακίδη που  ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκλησή μας και μας υποδέχτηκαν θερμά στη γειτονιά του σχολείου  τους.”