in , , , , , ,

Πλακιωτάκης στο ΕΚΑΒ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη και του Προέδρου του  Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας κ.  Δημήτρη Παπαγιαννίδη στα γραφεία Διοίκησης του ΕΚΑΒ . 

Κατά τη συνάντηση τους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη  λειτουργία του ΕΚΑΒ στο Νομό Λασιθίου .

Συγκεκριμένα, ο κ Πλακιωτάκης  ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις συνθήκες  που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στο Λασίθι  και για την άμεση ανάγκη ενίσχυσής του τόσο με ανθρώπινο δυναμικό   όσο και  με  μέσα. 

Τόνισε το γεγονός ότι,  λόγω της ιδιομορφίας του Νομού Λασιθίου , με δύσκολες, απομακρυσμένες και πολλές φορές δυσπρόσιτες περιοχές  οι αποστάσεις που καλείται να καλύψει το ΕΚΑΒ σε πολλές περιπτώσεις   είναι μεγάλες,   με ότι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη διακομιδή ασθενών στο πλησιέστερο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας του Νομού  .

Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε επίσης ότι  εν όψει και της  εξαιρετικά αυξημένης τουριστικής περιόδου  η οποία αναμένεται και της πιθανής αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ικανοποιήσει την μεγάλη  ζήτηση , οι ελλείψεις των ασθενοφόρων σε πληρώματα είναι επείγουσες και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κατανόησε πλήρως την κρισιμότητα  της κατάστασης , δήλωσε την στήριξή του και το ενδιαφέρον του τονίζοντας την  επιτακτική ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που μετέφερε ο Βουλευτής. 

Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να ενισχύσει  το ΕΚΑΒ Λασιθίου με πληρώματα και να λυθούν με τον βέλτιστο τρόπο τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.