in , , , ,

Πλακιωτάκης για ΑμΕΑ Ιεράπετρας

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε κατά στην χθεσινή του Συνεδρίαση να επανεξετάσει και να συμπεριλάβει έργα του 2012 στην τρέχουσα περίοδο ως συνεχόμενα.
Ετσι κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ιεράπετρας και της άριστης συνεργασίας που είχαμε τόσο με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου όσο και με τον Δήμο αποφασίστηκε η ένταξη του έργου – προϋπολογισμού 210.οοο ευρώ- που αφορά την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες του Δήμου στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική αναζωογόνηση» και της γρήγορης δρομολόγησής του.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που περιλαμβάνει την κατασκευή ειδικών υποδομών δίνει την δυνατότητα στα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα να προσεγγίζουν την παραλία και αποτελεί σημαντικό βήμα αναγνώρισης των σοβαρών ελλείψεων στον τομέα του προσπελάσιμου τουρισμού και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Σκοπός όλων μας είναι η υποστήριξη της ισότιμης πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και τις χαρές της ζωής. Με όλες μας τις δυνάμεις στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζοντας τους πρωτίστως τη δύναμη ψυχής.»

γραφείο Γιάννη Πλακιωτάκη