in

Πινκ – πονκ για τις ευθύνες.

Το μπαλάκι της ευθύνης τον Δήμο Αγίου Νικολάου  «πετάει» η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη σε ότι αφορά το θέμα της καθαριότητας και τους ευπρεπισμού του περιβάλλοντα χώρου γύρο από το κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής ενότητας του νομού. 

Η ΑΝΑΤΟΛΗ επανέρχεται στο θέμα μετά από μερικούς μήνες όπου το είχαμε θίξει ξανά και ρώτησε την κ. Πετράκη σχετικά με το ποιος φορέας έχει την αρμοδιότητα του καθαρισμού, της περιποίησης  και της ευπρέπειας του συγκεκριμένου χώρου. 

«Οι περιοχές που είναι δημόσιες  και όχι ιδιοκτησίες κάποιων, την ευθύνη για την καθαριότητα τους την έχουν οι Δήμοι, μπορούμε κάλλιστα να δούμε το θέμα σε ότι αφορά το κομμάτι που την ιδιοκτησία έχει η ημιπεριφέρεια και σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες να προβούμε στην καλύτερη λύση.» είπε. 


Είναι επιτακτική ανάγκη πάντως η συγκεκριμένη περιοχή να καθαριστεί άμεσα, όχι μόνο από τα σκουπίδια που υπάρχουν εκεί αλλά και να κλαδευτούν τα δέντρα που έχουν πνίξει τα πάντα στην συγκεκριμένη πλαγιά. 

Άλλωστε εάν γίνει αυτή η δράση τότε θα δημιουργηθεί ένα άλσος με απίστευτη θέα και χώρο για ξεκούραση σε ένα σημείο της πόλης του Αγίου Νικολάου που δεν έχει καθόλου αναδειχθεί ποτέ. Κάτοικοι μάλιστα της περιοχής κάνουν λόγο για πλήρη εγκατάλειψη ολόκληρης της γειτονιάς η οποία ειδικά τις μέρες με τον πολύ αέρα μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη χωματερή με τις συσκευασίες των σκουπιδιών να κάνουν βόλτες παντού.

ΘΑΝΟΣ Κ.