in

Πιθανή μετάθεση λανσαρίσματος του Samsung Galaxy S8 για τις 28 Απριλίου

Αν και όλα έδειχναν ότι τα Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus θα λανσαριστούν εμπορικά από τη Samsung επίσημα στις 21 Απριλίου, νεότερες διαρροές τοποθετούν το λανσάρισμα μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Απριλίου.

Αυτό τουλάχιστον μας μεταφέρει η ιστοσελίδα VentureBeat και ο γνωστός για τις διαρροές του Evan Blass, επικαλούμενοι πληροφορίες προερχόμενες από άτομο με γνώση των σχεδιασμών της κορεατικής εταιρείας. Για την αναθεώρηση της ημερομηνίας λανσαρίσματος δεν δόθηκε σαφής εξήγηση αν και η Samsung εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτική στις κινήσεις της έπειτα από το φιάσκο με το λανσάρισμα του Galaxy Note 7, το οποίο κατέληξε να αποσυρθεί από την αγορά λόγω προβληματικών μπαταριών.

Το Unpacked event στη Νέα Υόρκη στο οποίο η Samsung θα παρουσιάσει, πέρα από τα δύο νέα της κορυφαία smartphones, και ένα νέο Gear VR συμβατό με τις νέες συσκευές, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου, όπως δηλαδή είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η μετάθεση της εμπορικής διάθεσης του Galaxy S8 είναι ουσιαστικά μια θετική είδηση για τους ανταγωνιστές της Samsung. Ειδικά για την LG Electronics η οποία αναμένεται να προχωρήσει στο παγκόσμιο λανσάρισμα του δικού της LG G6 στις αρχές Απριλίου και θα έχει μία επιπλέον εβδομάδα όπου θα «παίζει» χωρίς ανταγωνισμό.

Το Galaxy S8 αναμένεται να διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,8 ιντσών ενώ το S8 Plus θα είναι μεγαλύτερο, στις 6,2 ίντσες, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η οθόνη θα είναι τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυσης 4K. Στο εσωτερικό των συσκευών και ανάλογα με την αγορά διάθεσης θα βρίσκεται το οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 835 ή το Exynos 8895, συνδυασμένα με τη μονάδα γραφικών Adreno 540.

Η μνήμη RAM θα είναι μεγέθους 4GB ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα βρίσκεται στα 64GB ή 128GB, ενώ θα υπάρχει και υποδοχή για εγκατάσταση πρόσθετης κάρτας μνήμης MicroSD χωρητικότητας έως 256GB. Η μπαταρία θα είναι χωρητικότητας 3.000mAh για το S8 και 3.500mAh για το S8 Plus. Θα διαθέτει 12 Megapixel f/1.7 κύρια κάμερα και 8 Megapixel εμπρόσθια.

Ακόμη, σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, θα διαθέτει σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος, σαρωτή ίριδας ματιού στο εμπρόσθιο μέρος, ενσωματωμένη προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη με την ονομασία Bixby, πιστοποίηση IP68, επένδυση Corning Gorilla Glass 5, φόρτιση μέσω υποδοχής USB-C, ικανότητα ταχείας ασύρματης φόρτισης, λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat και προαιρετικά θα συνοδεύεται από το Samsung DeX HDMI dock.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το μόνο που δεν έχει διαρρεύσει ακόμα είναι η τιμή του…

pestaola.gr