in

Περίπου 10.000 προσλήψεις σε Δήμους για μακροχρόνια άνεργους άνω των 55 ετών

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 10.000 ανέργους άνω των 55 ετών προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με την κα Αντωνοπούλου πρόκειται για το δεύτερο στοχευμένο πρόγραμμα του υπουργείου και αφορά 10.000 ανέργους από 55 ετών και άνω, μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο πρόγραμμα αφορά προσλήψεις 15.000, ηλικίας 50 ετών και άνω, στον ιδιωτικό τομέα και επιδοτείται το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, είναι για 12 μήνες, ενώ στη συνέχεια ανανεώνεται για άλλους 9 μήνες. Να σημειωθεί ότι στο τέλος της περιόδου, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να κρατήσει τον εργαζόμενο, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΟΑΕΔ για άλλους 3 μήνες.

“Έχουμε ήδη πάνω από 1.000 αιτήσεις και 1.000 προσλήψεις και φιλοδοξούμε ότι το πρόγραμμα θα δώσει μια ανάσα σε αυτές τις ηλικίες που πλήττονται από την ανεργία”, ανέφερε σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός.

ΠΗΓΗ: newpost.gr