in , , ,

Παύση στο μεγαλύτερο έργο της Νεάπολης…

Για μια ακόμα φορά το κράτος των υπηρεσιών, της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων δείχνει την πιο άσχημη εικόνα του σε έργο της περιοχής. 

Στο έργο της αποχέτευσης της Νεάπολης που τόσα χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί ποικιλότροπος και έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει, έρχεται ξανά η πολιτεία και οι απίστευτα άσημες υπηρεσίες της να πει ΣΤΟΠ. 

Η μια από τις δύο εταιρίες που έχουν ενώσει στις δυνάμεις τους για την ολοκλήρωση του έργου κλείνει τις μέρες αυτές τις εργασίες που έχει ανοίξει και δεν συνεχίζει εάν δεν της καταβληθούν τα χρήματα που πρέπει να εισπράξει καθώς η χρηματοδότηση του έργου δεν έχει ανανεωθεί.

 Η γραφειοκρατία των υπηρεσιών και του πραγματικά δυσκίνητου μηχανισμού του ΕΠΠΕΡΑΑ  που δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την απελευθέρωση του 1,5 εκ ευρώ που είναι πιστοποιημένα και εγκεκριμένα χρήματα για το έργο αυτό δημιουργεί οικονομική ασφυξία στον εργολάβο ο οποίος αδυνατεί να συνεχίσει προς το παρόν. 

«Είναι πέρα και πάνω από τις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες σαν δημοτική υπηρεσία, έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να πιέσουμε και εμείς και η περιφέρεια, όμως όλα είναι θέματα πολιτικής βούλησης και τακτικής των συγκεκριμένων υπηρεσιών.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο διευθυντής της ΔΕΥΑΝ Γιάννης Πεδιαδίτης. 

Η προηγούμενη περίοδος λόγω και των εκλογών ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σε ότι αφορά την λειτουργία της διοίκησης του κράτους, όταν βέβαια το αυτονόητο είναι ότι οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν έτσι και αλλιώς ανεπηρέαστες από το οτιδήποτε. 

Όμως ξανά η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες δέχονται για ακόμα μια φορά τις παρενέργειες του συστήματος. 

Το πότε το έργο θα επανεκινηθεί οικονομικά είναι άγνωστο και σαφώς θα παίξουν ρόλο ουσιαστικό οι παρεμβάσεις από τα  πολιτικά κέντρα, όπως οι τοπικοί βουλευτές, κυβερνητικοί ή όχι, αλλά και πιέσεις από αλλού,  ώστε να μην αποκτήσει και το έργο αυτό το οποόιο εξελίσσεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην καρδιά της τουριστικής περιόδου με την κίνηση συνεχώς να αυξάνεται, την εικόνα που έχουν άλλα έργα στο νομό τα οποία όχι άδικα χαρακτηρίζονται σαν έργα «φαντάσματα».

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ