in

Παρούσα η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59.

Με την πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε σήμερα (1/4), στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου  -παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Σιλούρη, του Δημάρχου  Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστα Πέτρου, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού,των Δ.Σ κ. Γ.Πάγκαλου και Κ. Καστελιανάκη, εκπροσώπων οργανώσεων, μαθητών και πολιτών – και την καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο “Γρηγ. Αυξεντίου”, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59.

Μιας μέρας ιστορικής για τον Κυπριακό λαό, όπου όλες οι πόλεις της μεγαλονήσου, αποτίουν φόρο τιμής για τους αγωνστές της ΕΟΚΑ που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ολιγομελής αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό, επισκέπτεται ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη (30/3) τον αδελφό Δήμο Αγίου Δομετίου στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δομετίου, πραγματοποίησε κοινή συνεδρίαση με τους εκπροσώπους του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και επανακαθορίστηκαν οι στόχοι για την διεύρυνση της μέχρι σήμερα συνεργασίας μεταξύ των διδυμοποιημένων δήμων, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.

Η Αγιονικολιώτικη αντιπροσωπεία αναμένεται να αναχωρήσει αύριο απο την Κύπρο.