in

Παρουσία Μουζάλα η υπογραφή της σύμβασης για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Κρήτη

Παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα υπεγράφη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο η σύμβαση μεταξύ της ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ και των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης και φιλοξενίας των προσφύγων, που πρόκειται να φτάσουν μέσα στο επόμενο διάστημα στην Κρήτη.

mouzalas1

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και τετραμελής αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας με επικεφαλής τον Φιλίπ Λε Κλερκ.

Ο κ. Μουζάλας μιλώντας στους παρευρισκομένους εξήρε το αίσθημα της φιλοξενίας, που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Κρήτη, λέγοντας ότι η όλη διαδικασία δε θα μπορούσε να προχωρήσει, αν έλειπε το φιλότιμο και η καλοσύνη των Κρητικών.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν 125 κατοικίες σε όλη την Κρήτη προκειμένου να φιλοξενηθούν έως και 750 πρόσφυγες.

Στις δομές που πρόκειται να λειτουργήσουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση και φιλοξενία των προσφύγων αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 50 άτομα, με τον προυπολογισμό του όλου προγράμματος να υπολογίζεται στα 1.760.000 ευρώ με 12μηνη διάρκεια.

Στη σύμπραξη, μετέχουν η Αναπτυξιακή Πλοηγός Ηρακλείου, ΑΚΟΜΜ από το Ρέθυμνο, η Αναπτυξιακή Λασιθίου και η σύμπραξη Χανίων ενώ την ευθύνη για την υλοποίηση και το συντονισμό του προγράμματος, έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

mouzalas6

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost o υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά την υπογραφή της σύμβασης θα παραστεί στη συνεδρίαση της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

mouzalas7

ΠΗΓΗ: cretapost.gr