in , , , , ,

Παραδόθηκε ο όροφος των παιδικών σταθμών στην Αμμούδα, video

Ένα δεύτερο σχολικό συγκρότημα αυτό των παιδικών σταθμών της Αμμούδας, μετά το 2ο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου, παραδόθηκε χθες επίσημα στην χρήση των μικρότερων μαθητών του αστικού ιστού της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Το κτίριο της Αμμούδας τόσο σε επίπεδο μελέτης αλλά και υλοποίησης συγκαταλέγεται στην προσπάθεια της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου ώστε το αποτέλεσμα στα σχολικά κτίρια να χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, υψηλή αισθητική, χαρούμενη διάθεση για τα παιδιά ώστε οι ώρες που περνούν καθημερινά να είναι μέσα σε ένα ευχαριστώ και ασφαλές περιβάλλον. 
 Λίγο μετά τις μία το μεσημέρι στην Αμμούδα έφτασε κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη,τον πρόεδρο του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλη Αικατερινάκη, τον αντιδήμαρχο και πρώην πρόεδρο των παιδικών σταθμών Νίκο Αφορδακό, τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Στέργιο Ατσαλάκη, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλη Λεμπίδη, μέλη του Δ.Σ, εκπρόσωπο του συλλόγου των γονέων, τους υπεύθυνους της τεχνικής υπηρεσίας του έργου, την διευθύντρια του ΟΚΥΔΑΝ Πόπη Πάγκαλου και την προϊσταμένη των παιδικών σταθμών Βάσω Βουκικλάρη. Την αρχική μελέτη του έργου έχει κάνει η αρχιτέκτων Μάρω Διαγιάντη,  την επίβλεψη είχαν ο Κώστας Αγγελάκης, πολιτικός μηχανικός, η Μαρία Πρατσινάκη αρχιτέκτονας και ο Γιώργος Καραβελάκης ηλεκτρολόγος μηχανικός, όλοι τους από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ενώ στο έργο έχει συμβάλει και ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Δαμιανάκης. 

«Με πολύ επιμονή και αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα καταφέραμε τελικά να φιλοξενήσουμε σε ένα χώρο όλους τους παιδικούς σταθμούς της πόλης, με την επέκταση του ορόφου εδώ στην Αμμούδα.  Τα απιδιά που φιλοξενούνται εδώ συμβολίζουν το καινούργιο, την επόμενη μέρα, την ελπίδα  για ένα μέλλον πιο φωτεινό και παρήγορο για όλους μας.» είπε ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσους βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί το έργο αυτό το όποιο χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνική ισορροπία όλων των οικογενειών από την στιγμή που όλα τα απιδιά, αν και με δυσκολίες απορροφήθηκαν στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.  
 Ο Νίκος Αφορδακός, που είχε δει πριν αρκετά χρόνια την ανάγκη ώστε να φτιαχτεί ένας χώρος που θα στεγάσει όλους τους παιδικούς σταθμούς,  δήλωσε συγκινημένος που επιτέλους το έργο αυτό ολοκληρώνεται και παραδίδεται στην χρίση των παιδιών των οικογενειών – κατοίκων του Αγίου Νικολάου. «Πραγματικά περάσαμε πολλά μέχρι να φτάσουμε σήμερα και είμαι συγκινημένος γιατί τα καταφέραμε πολύ καλύτερα από ότι ελπίζαμε.» είπε μεταξύ άλλων κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην πορεία του έργου, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του. 

Την δική του ικανοποίηση εξέφρασε και ο νυν πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλης Αικατερινάκης ο οποίος τόνισε ότι πέρα από τις πολλές δυσκολίες που προέκυψαν και το έργο καθυστέρησε να ολοκληρωθεί, σήμερα μπορεί η κοινωνική υπηρεσία το
υ Δήμου να αισθάνεται περήφανη διότι ένα κτήριο  στολίδι για τον Δήμο μας παραδίδεται σε χρίση.  «Δεν μπορώ παρά να μην ευχαριστήσω ειλικρινά όλους, τον πρώην πρόεδρο κ. Αφορδακό, τις υπηρεσίες του Δήμου τους εξωτερικούς συνεργάτες το προσωπικό και τους γονείς που για 4 με 5 χρόνια όλοι μαζί το προσπαθήσαμε να όλο αυτό.

 Όλα τα παιδιά βρίσκονται πλέον εδώ ενώ ο επιπλέον εξοπλισμός που έχουμε στην διάθεση μας μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ώστε αν λειτουργήσει ακόμα ένας παιδικός σταθμός αν αυτό προκύψει στο μέλλον.» είπε και επανέλαβε το μόνιμο άγχος που αφορά το προσωπικό με δεδομένη την όλη ταλαιπωρία που βιώσαν στην χρονιά φέτος όλοι οι γονείς και οι οικογένειες.  Από την μεριά του συλλόγου των γονεών τον χαιρετισμό της προέδρου του Δ.Σ Ελένης Μανιαδάκη μετέφερε μέλος του συλλόγου λέγοντας πως είναι ότι καλύτερο για ένα γονέα να ξέρει ότι το παιδί του φιλοξενείται σε ένα σχολείο που κτίστηκε για αν γίνει σχολείο και μάλιστα προσχολικής ηλικίας με όλα τις προϋποθέσεις, ασφάλειας και υγιεινής. 
Οι γονείς βγήκαμε στους δρόμους μαζί με τα παιδιά μας φωνάξαμε διαμαρτυρηθήκαμε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και πλέον σήμερα νοιώθουμε ότι  κανένα παιδί δεν θα ξαναφύγει από τους παιδικούς μας σταθμούς.  Το λόγο πήρα και οι τεχνικοί του έργου παρουσιάζοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες του ενώ η προϊσταμένη του ΟΚΥΔΑΝ Πόπη Παγκάλου εξέφρασε την δική της χαρά δη οποία εμπνέεται από τα απρόσωπα των μικρών παιδιών και την ικανοποίηση των γονέων.
κείμενο φωτογραφίες βίντεο 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
www.anatolh.com