in

Παραδόθηκε ο δράστης του φονικού

Παραδόθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο 54χρονος φερόμενος ως δράστης του φονικού που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στα Ανώγεια και είχε  ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, έπειτα από πυροβολισμό,  ο 23χρονος Μανόλης Στρατάκης.

Η παράδοση σύμφωνα με τις πληροφορίες έγινε στην περιοχή των Σισών και αμέσως ο ίδιος οδηγήθηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου όπου και θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και θα  ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ομάδα που συνοδεύει τον 54χρονο στην υποδιέθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου, φαίνεται ότι βρίσκεται και ο γιος του που το μοιραίο απόγευμα της φονικής συμπλοκής ήταν μπροστά στο αιματηρό περιστατικό.

 

 

Με σχέδιο που καλύπτει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα του 54χρονου άνδρα που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρει την ευθύνη για το φονικό του 23χρονου στον Ψηλορείτη, οργανώθηκε η παράδοσή του στις Αρχές!

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της ευρήματα από τον τόπο του φονικού, όπως κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο και προέρχονται από τη θαλάμη τριών διαφορετικών όπλων. Ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν μέρος στο επεισόδιο για τη διεκδίκηση των βοσκοτόπων της περιοχής φαίνεται να είναι 5, ενώ ο τραγικός πατέρας του 23χρονου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ευρισκόμενος στο δρόμο περίπου 1 χλμ. πιο μακριά από το σημείο της συμπλοκής, άκουσε να πέφτουν οι πυροβολισμοί και μετά τίποτα!

Πάντως, οι πληροφορίες από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για παράδοση και όχι φυγοδικία του 54χρονου, που φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη του φονικού, όμως, όπως έγραψε η “Νέα Κρήτη”, προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της πλευράς του δράστη και της ΕΛ.ΑΣ., για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφαλή παράδοσή του.

Με τις συμβουλές του έμπειρου νομικού Γιώργου Κοκοσάλη, ο οποίος χθες σε δημόσια δήλωσή του μίλησε για την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί, ο 54χρονος σχεδίασε την παράδοσή του στην Αστυνομία αφήνοντας να παρέλθει το πρώτο 48ωρο μετά τη θανάσιμη συμπλοκή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την παράδοση του 54χρονου σχεδιάστηκε επίσης και η εμφάνιση του 21χρονου γιου του στις αστυνομικές Αρχές, καθώς βρισκόταν και εκείνος στο σημείο της θανάσιμης συμπλοκής. Ο χρόνος της εμφάνισης ενώπιον των Αρχών αλλά και ο τόπος παράδοσής του παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό ως αργά χθες το βράδυ, καθώς η εκτίμηση των νομικών ήταν ότι θα έπρεπε πρωτίστως να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα του 54χρονου και του γιου του και πολύ περισσότερο να μην υπάρξει κύκλος αίματος μεταξύ των δύο συγγενικών οικογενειών μετά το θανάσιμο τραυματισμό από όπλο που κρατούσε ο συγγενής του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη στα Ανώγεια. Για το λόγο αυτό δεν κοινοποιήθηκε ο τόπος εμφάνισης του 54χρονου, προκειμένου να μην υπάρξει συγκέντρωση από μέλη της οικογένειας του θύματος.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr