in

Παραδόθηκε η νέα εθνική στο τμήμα Γούρνες – Καστέλι [PICS]

Ανακούφιση σε χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στην νέα εθνική οδό, καθώς παραδόθηκε στη κυκλοφορία τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα από κόμβο Γουρνών μέχρι Κόμβο Καστελίου που ήταν κλειστό για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών του μεγάλου αναπτυξιακού έργου Γούρνες Χερσόνησος, ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυκλοφορία διεξάγεται σε μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, από κόμβο Γουρνών μέχρι κόμβο Καστελίου, δίνοντας τέλος στις εικόνες ταλαιπωρίας στη παλιά εθνική οδό και στο ύψος των Γουβών όπου γίνονταν εκτροπή της κυκλοφορίας και για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Έστω και με μικρή καθυστέρηση, η κυκλοφορία ομαλοποιείται στο ήμισυ της νέας εθνικής οδού, ενώ μετά τη λήξη της τουριστικής σεζόν, το επίμαχο τμήμα θα ξανακλείσει για τις ανάγκες ολοκλήρωσης του έργου.

Μέχρι σήμερα, έχει υλοποιηθεί το έργο σε ποσοστό 40% ενώ όπως εκτιμάται το συνολικό έργο θα παραδοθεί το Σεπτέμβριο του 2018.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται 2 μεγάλα τεχνικά έργα και συγκεκριμένα 2 γέφυρες, μήκους 440 μέτρων και 85 μέτρων, αντίστοιχα.

Εντωμεταξύ, η επικινδυνότητα χτυπά κόκκινο στη παλιά εθνική οδό στο ύψος των Γουβών λόγω των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι οδηγοί, κατάσταση που δημιουργεί εμπόδια στη διέλευση πεζών, ενώ χθες υπήρξε ο κίνδυνος ατυχήματος λόγω λυμάτων στο οδόστρωμα.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr