in

Παράλογο, άτοπο και άκαιρο το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού, ο Γιώργος Μπαρμπούνης απαντά στους επαγγελματίες.

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Αξιότιμες κυρίες και κύριοι.
Με την παρούσα επιστολή, θα προσπαθήσω να απαντήσω στις αιτιάσεις σας που καταγράφονται στην επιστολή διαμαρτυρίας σας, προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου.
Για την ιστορία αναφέρω ότι ο χάρτης για τον οποίο γίνεται η κουβέντα, δημιουργήθηκε από την ανάγκη που προέκυψε ώστε να καλυφθεί το κενό της ενημέρωσης των επισκεπτών κρουαζιέρας, για το πώς θα μπορέσουν να κινηθούν μέσα στο αστικό κομμάτι της πόλης που γειτνιάζει με το λιμάνι, τις λίγες ώρες παραμονής τους στην πόλη μας. Ο σχεδιασμός του έγινε μετά από συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για να μπορέσει να σχεδιαστεί και να τυπωθεί το συντομότερο δυνατό.
Σε ότι αφορά όμως τα ζητήματα που θέτετε:
Η λεγόμενη “Shopping area” σχεδιάστηκε με μοναδικό κριτήριο το γεγονός ότι στην κυκλική αυτή διαδρομή περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων. Η προτεινόμενη διαδρομή έχει αρχή και τέλος και μπορεί να γίνει σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Δεν λάβαμε υπόψη μας ούτε τις κατηγορίες των καταστημάτων, ούτε προσπαθήσαμε να αβαντάρουμε κάποιους και να υποβιβάσουμε κάποιους άλλους. Πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε άλλωστε; Φυσικά και υπάρχουν καταστήματα και σε άλλους δρόμους οι οποίοι με την δική σας λογική θα έπρεπε και αυτοί να συμπεριληφθούν, αλλά αυτό θα οδηγούσε στο να περιλάβουμε στο χάρτη όλους τους δρόμους της πόλης, πράγμα που θα μπέρδευε τους επισκέπτες και θα καθιστούσε τον χάρτη δύσχρηστο, δυσανάγνωστο και χωρίς όφελος για τον επισκέπτη. Πολλές πληροφορίες χωρίς ιδιαίτερο νόημα.
Στην ίδια λογική στηρίχθηκε και η επιλογή της περιπατητικής διαδρομής, ώστε να περιλαμβάνει τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης και η επιλογή των φωτογραφιών και των σημείων ενδιαφέροντος που υπάρχουν στο χάρτη.   Με την λογική σας θα πρέπει να υπάρχει για παράδειγμα και φωτογραφία της Αγίας Τριάδας και όχι μόνο της Βρεφοτρόφου. Αλλά αυτό δεν βγάζει δυστυχώς πουθενά.
Σε ότι αφορά το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού, το θεωρώ εντελώς παράλογο, άτοπο και άκαιρο. Εμείς δεν προτείνουμε μαγαζιά, δεν προτείνουμε κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων και για να τελειώνει όλο αυτό δεν κάνουμε προώθηση κανενός προϊόντος και κανενός επαγγελματία, ώστε να κατηγορούμαστε για αθέμιτο ανταγωνισμό. Και φυσικά είναι εντελώς υπερβολικός και πέρα κάθε λογικής, ο ισχυρισμός σας ότι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων σας κρίνεται από την έκδοση του χάρτη αυτού.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν σας εμποδίζει κανείς να προχωρήσετε μέσω του συλλόγου σας στην έκδοση δικού σας χάρτη, με τις δικές σας προδιαγραφές και τις δικές σας προτεραιότητες. Για τα δικά μας δεδομένα ο χάρτης είναι μια χαρά. Και δηλώνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως σε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην έκδοση του χάρτη αυτού είμαστε κοντά σας.
Φίλες και φίλοι.
Σε όποια δράση και δραστηριότητα κάνουμε πάντα εμπεριέχονται λάθη και υπάρχουν παραλήψεις. Λάθη δεν κάνει, μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα. Και σε ότι αφορά το πρόσωπο μου, για όσο διάστημα με τιμά με την εμπιστοσύνη του το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνω απερίφραστα ότι προτιμώ να κάνω έργο έστω και με λάθη παρά να κάθομαι αδρανής στη καρέκλα μου.
Με την ελπίδα να έλυσα τις απορίες σας και να απάντησα σε αυτά που μας καταλογίζετε, δηλώνω  πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια των φορέων της πόλης και της περιοχής ευθύνης του Δ.Λ.Τ.Α.Ν, για να κάνουμε το λιμάνι αλλά και την πόλη μας γενικότερα πιο φιλική προς τον επισκέπτη. Στον τόπο που γέννησε τον Ξένιο Δία δεν αρμόζει τίποτα λιγότερο.
 
Με εκτίμηση,
Μπαρμπούνης Γεώργιος
Πρόεδρος Δ.Σ Δ.Λ.Τ.Α.Ν