in ,

Πέντε χιλιάδες, μικροί και μεγάλοι έτρεξαν για καλό σκοπό

Πέντε χιλιάδες αθλητές και πολίτες όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Grecce-Ηράκλειο 2017» που γίνεται με επιτυχία για 5η χρονιά στο νησί. Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών. Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και Παιδιών 1.000μ. την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη. Στη μεγάλη διοργάνωση που παράλληλα εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα σε όλους και κυρίως στους νέους, αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενώ μεγάλος χορηγός των αγώνων είναι η WIND η οποία όπως ανακοινώθηκε θα ενισχύσει το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Οι δηλώσεις στα ΜΜΕ:
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:
«Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, την τελευταία πενταετία, το RUN GREECE που έχει αγκαλιάσει η κοινωνία, μια διοργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε, καταφέραμε και βγάζουμε οικογένειες με παιδιά και συμμετέχουν σε αυτούς τους σπουδαίους αγώνες. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι με την συνεργασία όλων, καταφέρνουμε και οργανώνουμε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να έχουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα αναδεικνύουν και θα προβάλλουν την Κρήτη στην Ελλάδα, στο κόσμο, και στο τομέα του αθλητισμού όπως γίνεται με τον τουρισμό και το πολιτισμό. Επίσης μέσω του Run Greece-Ηράκλειο περνάμε ένα μεγάλο κοινωνικό μήνυμα, προς τους νέους ειδικά, μακριά από τις εξαρτήσεις, και ενασχόληση με τον αθλητισμό».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός:
«Το Ηράκλειο υποδέχεται με χαρά για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το RUN GREECE, μια αθλητική γιορτή που πλέον έχει γίνει θεσμός!  Το ρεκόρ συμμετοχών που επετεύχθη φέτος δείχνει ότι οι Ηρακλειώτες έχουν αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς ως Δήμος Ηρακλείου.  Στηρίζουμε εμπράκτως το RUN GREECE με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας και τους εθελοντές μας, επειδή θεωρούμε ότι προάγει την αγνή αγάπη για τον αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα, την αξία της συμμετοχής, όχι της νίκης. Προάγει, εν ολίγοις, τον αθλητικό πολιτισμό, όπως ακριβώς εμείς τον εννοούμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν σκληρά προκειμένου να φέρουν εις πέρας με επιτυχία και την φετινή διοργάνωση».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης
«Για πέμπτη χρονιά η διοργάνωση αυτή έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής, κοντά στις 5.000 συμμετοχές, πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Οι αγώνες προβάλλουν τον μαζικό αθλητισμό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό,  έχουμε πολλές επισκέψεις από άλλες περιοχές, φέτος υπάρχουν και πολλές καινοτομίες. Συγκεκριμένα, μια από αυτές, μέσα στον σακίδιο που παίρνουν οι αθλητές υπάρχουν μηνύματα για την πυροπροστασία, την Πυροσβεστική, την οδική ασφάλεια, μηνύματα για τις απεξαρτήσεις κλπ.».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος:
«Γιορτή του αθλητισμού ακόμη μεγαλύτερη φέτος, η κοινωνία του Ηρακλείου, της Κρήτης έχει αγκαλιάσει το θεσμό του RUN GREECE έχει δικαιώσει την έμπνευση μας να βγάλουμε στο δρόμο τους κατοίκους των πόλεων που συμμετέχουν στον αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες για την συμμετοχή τους, τους εθελοντές για την βοήθεια τους, τους στρατηγικούς μας εταίρους, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, όλες τις οργανώσεις που μας βοηθούν. Θέλω να ευχηθώ ο αγώνας αυτός να γίνεται όλο και μεγαλύτερος χρόνο με το χρόνο και θέλω να τονίσω ότι ακριβώς επειδή έχουμε αυτή την ανταπόκριση, το Ηράκλειο είναι για τον ΣΕΓΑΣ πόλη στην οποία έγιναν και θα γίνουν στο χρόνο που έρχεται και άλλες πολύ σημαντικές διοργανώσεις».