in , , , , ,

Πέθανε η γιαγιά από το «Νησί», Μαρία Μπεμπελάκη, video

Tην τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 93 ετών η γιαγιά από το «Νησί», Μαρία Μπεμπελάκη, η οποία μεγάλωσε σε ένα σπίτι που βρίσκεται απέναντι από τη Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών.
Τη Μαρία Μπεμπελάκη, τη γυναίκα που ήταν η προσωποποίηση όλης της ιστορίας του νησιού, αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό «αντίο» ο σκηνοθέτης της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας του Mega, Θοδωρής Παπαδουλάκης,  μέσω ενός video που τράβηξε με το κινητό του γράφοντας: 

«Χθες έκλεισε τα μάτια της η Μαρία Μπεμπελάκη. Με την Μαρία άνοιξε “Το Nησί” και με την Μαρία χθες έκλεισε. Γιατί για εμένα αποτελούσε έναν από τους ανθρώπους που ήταν μια προσωποποίηση όλης της ιστορίας του νησιού. 


Από το πρόσωπό της και τις ιστορίες της έπαιρνα τη χαρά και τη δύναμη να συνεχίσω όλη τη σειρά. Έστελνα, θυμάμαι όλους τους ηθοποιούς να μιλήσουν μαζί της, είχε ένα μαγικό τρόπο να σε βάζει μέσα στην ιστορία που φυσικά για εκείνη ήταν πραγματικότητα. 

Η μητέρα της φρόντιζε τους ασθενείς στην Σπιναλόγκα σχεδόν όλη τη ζωή της. Για όσα είχε προσφέρει με τόση αγάπη την ευχαριστώ… Και αυτά που πρόσφερε πιστεύω θα την αγκαλιάσουν εκεί που είναι τώρα. Δείτε την σε ένα απόσπασμα από τα πολλά που ακόμη φιλάω στο κινητό μου και με κάνει να χαμογελάω».

Όπως είχε δηλώσει η Μαρία Μπεμπελάκη, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Έθνος «όταν ανοίγω την πόρτα, πρώτα θωρώ τον ήλιο και μετά τη Σπιναλόγκα». H μάνα της υπήρξε επί 17 χρόνια νοσοκόμα στο λεπροκομείο. «Πήγαινα κάθε εβδομάδα στο νησί γιατί κρατούσα πράγματα στη μάνα μου. Σχετίστηκα με τους αρρώστους, όμως δεν φοβήθηκα ποτέ». 

Μάλιστα κοριτσάκι τότε, πολλές φορές χρειάστηκε να φιλοξενήσει στον μικρό τους καφενέ, στην Πλάκα, τους συγγενείς των λεπρών. «Εκεί κοίμιζα τον κόσμο. Τους παρηγορούσα, τους μαγείρευα, να περάσουν δύο μέρες και να φύγουν. Δεν μπορώ να σας περιγράψω όσα είδαν τα μάτια μου και όσα άκουσαν τα αυτιά μου γι’ αυτό το νησί».  

πηγη http://www.agelioforos.gr