in , , , ,

Ο συνδυασμός "Δικαίωμα στην πολη" για θέματα εκπαίδευσης και μουσικής.


Εξαιρετικά θετική χαρακτήρισε την προοπτική λειτουργίας θερινού σχολείου στον Άγιο Νικόλαο, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δ/ντη της Β/θμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ.  Ι. Σταμμέλο.


          Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους πραγματοποίησαν την εβδομάδα που πέρασε (8/5/14) διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τους Δ/ντες των δύο βαθμίδων κ.κ. Σταμμέλο, Μπαρμπεράκη, όσο και με τους Δ/ντες των 1ου-2ουΛυκείου καθώς και του ΕΠΑΛ κ.κ. Ν.Αποστολάκη, Γ.Τζωρτζη,Ι.Γιαννακάκη.

          Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν ζητήματα που σχετίζονται με την συντήρηση των σχολικών μονάδων, τις κτιριακές υποδομές και την εν γένει λειτουργία των μονάδων.

          Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δυστοκία που σημειώνεται αναφορικά με την εξεύρεση πόρων προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

          Συγκεκριμένα ανέφερε: «Διαπιστώσαμε ότι βασικό πρόβλημα των δύο Λυκείων ήταν και εξακολουθεί να παραμένει το στεγαστικό. Ήδη εδώ και τρία χρόνια ζητείται από το Δήμο η κατασκευή δύο λυόμενων αιθουσών χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ανταπόκριση παρόλο που έχει εξασφαλιστεί από τον ΟΣΚ, την περίοδο λειτουργίας του, το απαιτούμενο κονδύλιο. Εκφράζονται δε φόβοι –τόνισε-κατάργηση ενός εκ των δύο Λυκείων και Γυμνασίων.

          Το θέμα της συντήρησης των εν λόγω σχολικών κτιρίων, καθώς και του Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης (ΕΠΑΛ),χρήζει ιδιαίτερα της προσοχής μας, τη στιγμή που ελλοχεύει κίνδυνος για την ασφάλεια  των παιδιών και επιπλέον-πρόσθεσε- στο κομμάτι που σχετίζεται με την πολιτική που οφείλει να έχει ο διευρυμένος Δήμος Αγίου Νικολάου, διατρανώνουμε το δικαίωμα να έχουμε τα σχολεία που αρμόζουν και πρέπει να λειτουργούν στην περιοχή μας.

          Επίσης-όπως είπε- πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε το θέμα που έχει ανακύψει με τον αύλειο χώρο του  ΕΠΑΛ, όπου μας ζητήθηκε να εξεταστούν λύσεις με τη χρήση παρακείμενου χώρου που ενδείκνυται ως χώρος κοινός χώρος αυλισμού.

          Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, επεσήμανε τέλος ότι  η νέα Δημοτική αρχή, καλείται να διαχειριστεί μια σειρά ζητημάτων που άπτονται λεπτών χειρισμών, διαρκούς εγρήγορσης σύνεσης και αποτελεσματικότητας. Καλείται να σχεδιάσει την επόμενη μέρα στον Δήμο Αγίου Νικολάου, όπου οι πολίτες όλων των ηλικιών έχουν τα ίδια δικαιώματα στην καθημερινότητα, στις παροχές υγείας στην εκπαίδευση.

Συνάντηση με το Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και με τον μαέστρο κ. Μανόλη Σπυριδάκη, είχε την Παρασκευή 9/5/14,  ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.

          Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μ.Αλεξάκη, ενημέρωσε για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο  τη δημιουργία «μπαντίνας» που θα αποτελέσει τον πυρήνα για τη συνέχεια και το μέλλον της φιλαρμονικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις  δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μαέστρος  προκειμένου να εκπαιδεύσει τα μικρά παιδιά με την βοήθεια ενός μόνο έμμισθου καθηγητή και την εθελοντική προσφορά της κ. Π.Φαρσάρη. Όπως έγινε γνωστό, κρίνεται επιβεβλημένη η πρόσληψη νέων καθηγητών που στην παρούσα φάση λόγω ελλιπούς οικονομικής στήριξης από πλευράς Δήμου καθιστά έτι δυσκολότερο το έργο και τη στόχευση της φιλαρμονικής.

Με τη σειρά του ο κ. Σπυριδάκης, επιβεβαίωσε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Δημοτική Φιλαρμονική, καταθέτοντας με εμπεριστατωμένο τρόπο την άποψη του, για την απρόσκοπτη  λειτουργία της . Επιπλέον ενημέρωσε  για τις δράσεις και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τη Φιλαρμονική νέων της Φιλανδίας.

Τόσο ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» κ. Αντ. Ζερβός, όσο και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, δήλωσαν την ενεργή στήριξη τους, προκειμένου  να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα επανατοποθετήσουν τη Φιλαρμονική στη θέση που της αξίζει.