in , , , ,

Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι ΕΡΤ να αλλάξουμε κανάλι

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου  εκφράζει την αντίθεσή του στο κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στερώντας από τους πολίτες τη δυνατότητα της στοιχειώδους δωρεάν δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 Χιλιάδες εκατοντάδες δικαιούχοι θα μείνουν χωρίς υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μάλιστα σε μια εποχή όπου η φτώχια και η εξαθλίωση είναι σήμα κατατεθέν της.   Χάνονται τα δικαιώματα για δωρεάν περίθαλψη που έχουν απομείνει και οδηγούν τον κόσμο στους ιδιώτες και επιχειρηματίες της υγείας.
  Με το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ μπαίνει σε διαθεσιμότητα αρκετά μεγάλος αριθμός ιατρών και άλλων εργαζομένων του Οργανισμού.
  Είναι πρωτοφανές να κλείνει ένας τόσος σημαντικός Οργανισμός Υγείας χωρίς πριν να έχει εξασφαλιστεί η άμεση συνέχιση της λειτουργίας του. Η ταλαιπωρία που περιμένει χιλιάδες δικαιούχους των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ θα είναι αφάνταστη αφού το βάρος δεν μπορούν να το σηκώσουν τα νοσοκομεία τα οποία έτσι και αλλιώς υπολειτουργούν.
  Πέρα από την έλλειψη που θα υπάρχει στις παροχές υγείας για αρκετό καιρό θα υπάρχει και μεγάλη καθυστέρηση σε άλλου είδους παροχές, αφού οι επιτροπές δεν θα λειτουργούν έως επαναλειτουργήσει ο νέος οργανισμός.
  Ειδικά για το Λασίθι καταγγέλλουμε και διαφωνούμε ριζικά για το κλείσιμο των Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στην ουσία σε όλες τις πόλεις του Νομού. Η  δυσλειτουργία των νοσοκομείων του Νομού θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν όπως η έλλειψη ιατρικού,νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού και επίσης είναι μετρημένοι στα δάκτυλα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί.
  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου  καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός να κλείνει ένας οργανισμός εν μια νυκτί και να τίθενται σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτόν .
                                                           Για τη Διοίκηση
                                 Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

                                Εμμ. Πεπόνης                                        Εμμ. Κοκολάκης