in , , , , ,

"Ο αγ Ι ος Ν ικ Ο λαο Σ…λύπη και απογοήτευση"

Μόλις διαβάσαμε την είδηση περί οργάνωσης Φεστιβάλ Κρασιού στο Ηράκλειο τις 5, 6 και 7 Ιουνιου. Και αισθανθήκαμε λύπη και απογοήτευση για μας. 

Ο τόπος μας χρειάζεται προβολή, έξυπνη και αποτελεσματική. Έτσι κτίζεται η φήμη και δημιουργείται ενδιαφέρον και κίνηση, μέσω της ταύτισης του ονόματός μας με άξιες, φωτισμένες και ελκυστικές πρωτοβουλίες. 
Κάτι που στα λόγια όλοι ασπάζονται, με πρώτη τη δημοτική αρχή και τους φορείς μας.
Και όμως. Πριν ένα χρόνο, από συντοπίτη μας, είχε υποβληθεί επισήμως λεπτομερές σχέδιο, το οποίο είχε δημοσιευθεί και στην Ανατολή. 
Για ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΥ με όμορφες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, με προοπτικές ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ εμβέλειας. 
Ο Δήμος μας, στην επιτροπή Τουρισμού που το εξέτασε, δεν έδωσε ποτέ το πράσινο φως για τη διοργάνωσή του και ποτέ δεν ανακοίνωσε καν το σκεπτικό της απόρριψής του, ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού για την προσπάθεια όσων κοπιάζουν.
Να υπενθυμήσουμε οτι εκτός από το αξιολογότατο παιδικό φεστιβάλ τοπικού περισσότερο παρά παγκρήτιου ενδιαφέροντος, δεν διαθέτουμε ΚΑΜΜΙΑ μόνιμη εκδήλωση με βεληνεκές αντάξιο των προσδοκιών και απαιτήσεών μας.
Μήπως θα πρέπει να επανεξετασθεί η πρόταση; Είμαστε έτοιμοι να την αναζητήσουμε, να τη δημοσιεύσουμε για να τη θυμήσουμε εκ νέου, περιείχε μοναδικά δρώμενα, στους δρόμους, στην παραλία και στη θάλασσα! 
Με δυνατότητα συνοργάνωσης και με άλλες κοινότητες του Δήμου, για τη συμμετοχή τους στη γενική προσπάθεια του τόπου. 
Τελούμε σε αναμονή απάντησης-ανταπόκρισης από τους αρμόδιους. Ας μην χάνουμε ευκαιρίες. Λίγη επιτέλους περισσότερη και εποικοδομητική φαντασία να κυριαρχεί, για το κοινό καλό! 
Σ.Α