in , ,

ΟΧΙ των Δημάρχων της Κρήτης σε απολύσεις

Με το παρακάτω ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. αποφασίστηκαν τα εξής:  
1. Να εκφράσει τη διαμαρτυρία του και την πλήρη διαφωνία του με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους. 

2. Η μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων δημιουργεί αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό των Δήμων και επιφέρει δυσκολίες στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. 

3. Η απαγόρευση των προσλήψεων μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες όπως καθαριότητα, κοινωνικές δομές κ.α. ουσιαστικά τις οδηγεί στη διάλυσή τους. 

4. Να μην υπογράψουν οι Δήμαρχοι καμία διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα εργαζόμενων στους Δήμους. 

5. Να μην προχωρήσουν σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης μέσα από τους νέους Οργανισμούς που συγκροτούνται.

6. Επίσης το Δ. Σ της ΠΕΔ καταγγέλλει το θεσμό του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ ζητώντας να καταργηθεί. 

7. Να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης με επεξεργασμένες θέσεις των Δημάρχων για τα μείζονα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της βιωσιμότητας της ώστε να διαμορφωθεί η τελική Θέση της ΠΕΔ για το συνέδριο της ΚΕΔΕ. 

8. Να ζητήσει άμεση σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Δ.Ε για να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις ιδιαίτερα τα θεσμικά και οικονομικά θέματα των ΟΤΑ και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το μέλλον της τοπικής Αυτοδιοίκησης.