in , ,

ΟΧΙ και απο τα Κρητηκόπουλα…

Λιλιπούτιοι διαδηλωτές στην πλ. Ελευθερίας ένωσαν την φωνή τους με την Περιφέρεια για την περιβαλλοντική απειλή από την επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών όπλων του Άσαντ στην κλειστή Μεσόγειο

Γέμισε από λιλιπούτιους «διαδηλωτές» σήμερα η πλατεία Ελευθερίας όπου  100 περίπου παιδάκια ηλικίας από 2 έως 5 ετών μαζί με τους γονείς τους και την Μαρίνα Πεπονάκη, υπεύθυνη νηπιακού κέντρου στο Ηράκλειο ένωσαν την φωνή τους με την Περιφέρεια και διαμαρτυρήθηκαν για την περιβαλλοντική απειλή από την δρομολογούμενη επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη κλειστή Μεσόγειο Θάλασσα νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδεχόμενος τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους έξω από την Περιφέρεια Κρήτης αφού τους έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους, δήλωσε: «σήμερα τα παιδιά με την ενέργεια τους καταρχήν μας συγκινούν, εκφράζοντας την δική τους αγωνία, αλλά και την δική μας. 
Η προστασία του περιβάλλοντος, είτε πρόκειται για στεριά είτε για θαλάσσιο περιβάλλον, αποτελεί μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρωτοβουλία τους αυτή και τους λέμε ότι κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την προστασία του περιβάλλοντος». Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς για την αποτροπή της επιχείρησης καταστροφής του Συριακού χημικού οπλοστασίου στη Μεσόγειο.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του νηπιακού κέντρου Μαρίνα Πεπονάκη υπογράμμισε ότι «τα παιδιά με την ενέργεια τους αυτή δείχνουν την ευαισθησία τους αλλά παράλληλα και τον θυμό τους για το οικολογικό έγκλημα με το οποίο απειλείται η Μεσόγειος Θάλασσα από την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. 

Στην γραπτή επιστολή τους που παρέδωσαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη οι λιλιπούτιοι «διαδηλωτές» αναφέρουν: «Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να μεγαλώνουμε σε ένα υγιές περιβάλλον. 

Ως εκπρόσωπος και «κηδεμόνας» της Περιφέρειας Κρήτης μας, σας παρακαλούμε να διαφυλάξετε αυτό το δικαίωμα μας. Αν δεν σεβόμαστε την φύση μας, αν καταστρέψουμε την Μεσόγειο μας με τα χημικά, τότε πως θα αναπνέουμε, που θα κολυμπάμε, τι θα τρώμε, πως θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, με τι κίνητρα, για να επισκέπτονται και να απολαμβάνουν τα Θεία δώρα της δικής μας φύσης, της Κρητικής γης. Θέλουμε να μας βοηθήσετε! Εμείς είμαστε πολύ μικροί μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Σήμερα ήρθαμε για να δώσουμε το παρών γιατί η δυνατή ψυχή μας πονά, και το μικρό μας μυαλ
ουδάκι αναζητά την λύση που εσείς θα προσπαθήσετε να μας δώσετε. Ας ενώσουμε τις ικανότητες μας μικροί και μεγάλοι για το μέλλον μας».