in , , ,

ΟΧΙ απο τον ΟΚΥΔΑΝ στην αξιολόγηση των εργαζωμένων, voice

Ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλης Αικατερινακης μίλησε στην εκπομπή ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ και στον Θάνο Κορομπύλια για το συμβούλιο του ΟΚΥΔΑΝ.

Ομόφωνα κατά της αξιολόγησης των εργαζομένων τάχθηκε το Δ.Σ του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου στην τελευταία  του συνεδρίαση. 

«Ταχθήκαμε σε κοινή πορεία και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είπαμε όχι στην αξιολόγηση των εργαζομένων όταν μάλιστα μας παραγγέλνουν και τον τρόπο που θα γίνει αυτή και πόσους πρέπει να αξιολογήσουμε με χαμηλά κριτήρια. Έως εδώ δεν πάει άλλο με αυτή την τακτική της πολιτείας, δεν μπορούμε να πούμε ότι το κράτος αυτό αποφασίζει δίκαια ούτε καν για τους Δήμους που είναι ότι έχει απομείνει όρθιο στην δημόσια διοίκηση.» είπε στο Λατώ fm στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλης Αικατερινάκης. 


Σε ότι αφορά τη νέα χρονιά στους παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ είπε  πως η διαδικασία έχει αργήσει πάρα πολύ φέτος, πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά ενώ όλοι μιλούν για μειώσεις στα ποσά που θα διατεθούν για κάθε παιδί με τους Δήμους να βρίσκονται ήδη στα κόκκινα σε ότι αφορά τα οικονομικά τους. 

Για το ΚΔΑΠ είπε πως θα λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο με τον ίδιο αριθμό των παιδιών που φιλοξένησε και πέρυσι και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία με το προσωπικό ώστε να λειτουργήσει εκ νέου ξανά στους χώρους του 3ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου. 

Γενικότερα σε ότι αφορά το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς είπε πως είναι το μείζων θέμα με το προσωπικό να αποχωρεί και αν μην αντικαθίσταται σε καμία από τις υπηρεσίες του Δήμου γεγονός που δεν επιτρέπει να γίνεται κανένα σχεδόν σχεδιασμός. 

«Πρέπει η ΚΕΔΕ να το δει το θέμα άμεσα και να ζητήσει από την πολιτεία εξαιρέσεις, δεν μπορεί ένας Δήμος όπως ο δικός μας που έχει την οικονομική ευχέρεια να μην μπορεί να προσλάβει προσωπικό και να πρέπει να περιμένει εγκρίσεις και παραεγκρισεις από 4 με 5 υπουργεία για να γίνει αυτό με πολύμηνη καθυστέρηση πάντα.»

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ