in , ,

Ολοκληρώνονται τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στην Κριτσά

Την εξέλιξη του έργου της ολοκλήρωσης της αποχέτευσης και των πλακόστρωτων στην Κριτσά, από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, επιθεώρησαν με επί τόπου επίσκεψη, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, 

ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ κ. Μιχάλης Κερούλης και τα στελέχη της ΔΕΥΑΑΝ κ. Γιάννης Πεδιαδίτης και κ. Γιώργος Παπαδάκης. 
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.690.000€ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου. Περιλαμβάνει 7.100 μ. αγωγούς αποχέτευσης λυμάτων, 1.200μ. αγωγούς αποχέτευσης ομβρίων και παροχές των ιδιοκτησιών από όπου περνάει η αποχέτευση, οι οποίες καλύπτονται από την επιχείρηση. 
 
Επίσης προχωρούμε σε πλακόστρωση 1.400 τ.μ. σε τρία διαφορετικά σημεία του χωριού, υπό την επίβλεψη της αρχιτέκτων κας Μάρως Δαγιάντη. Παράλληλα ολοκληρώνεται και το δίκτυο ύδρευσης μήκους 8 χιλιομέτρων, στο οποίο υπήρχε σημαντικό πρόβλημα στο παρελθόν, λόγω της παλαιότητας και της μικτής λειτουργίας του. 
 
Πλέον γίνεται διαχωρισμός τον ομβρίων υδάτων από τα ακάθαρτα και έτσι εκφορτίζεται ο βιολογικός. Μ’ αυτό το έργο ολοκληρώνετε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στο χωριό.
Ο κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρει: 
 
«Οι αναπλάσεις που πραγματοποιούνται στη Κριτσά γίνονται στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου πλάνου που έχουμε για το χωριό. Θέλουμε να διατηρήσουμε τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. 
 
Για τις μέχρι τώρα εργασίες ανάπλασης στον κεντρικό δρόμο του αλλά στον παράλληλο έχουμε δεχθεί πολύ καλά σχόλια. Η Κριτσά είχε μεγάλο πρόβλημα στην ύδρευση και την αποχέτευση με ανακατεμένα τα δίκτυα. 
 
Τώρα με τα τρία μεγάλα έργα που ολοκλήρωσε η ΔΕΥΑΑΝ δημιουργήσαμε προοπτικές ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης του χωριού. Με το καθαρό νερό και τη σωστή αποχέτευση δημιουργούνται συνθήκες για νέες κατοικίες αλλά και για  επιχειρηματικές δραστηριότητες. Συγχρόνως είμαστε σε φάση προμελέτης για την ανάπλαση του κάτω μέρους της Κριτσάς.
 
 Μιλάμε δηλαδή για μια συνολικά πλέον αναβάθμιση του χωριού και καλούμε τους επαγγελματίες να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα και τον αγροτουρισμό. Στη διάρκεια των επτά ετών της σημερινής δημοτικής αρχής πολλά άλλαξαν προς το καλύτερο στην Κριτσά. Τα έργα αυτά γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο με ελάχιστα χρήματα, αλλά ευτυχώς με την καλή προετοιμασία που είχαμε καταφέραμε να τα εντάξουμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα». 
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ κ. Μιχάλης Κερούλης τόνισε: «Μετά την πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου της Κριτσάς καθώς και του παράλληλου δρόμου η παρούσα δημοτική αρχή ολοκληρώνει και παραδίδει εντός ολίγου την πλακόστρωση που οδηγεί στον Άγιο Γεώργιο το Χαρακίτη. 
 
Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα σχέδιο μακράς πνοής που έχει σαν στόχο την πλακόστρωση του τελευταίου στενού της Κριτσάς. Πιστεύουμε ότι τώρα η παραδοσιακή Κριτσά θα μπορέσει να αναδείξει όλα τα στοιχεία που διαθέτει και να ξεκινήσει μια νέα περίοδος ανάπτυξης. Τα ερημωμένα σπίτια να κατοικηθούν ξανά. 
 
Ελπίζουμε ότι  η νέα δημοτική αρχή θα υιοθετήσει αυτό το πλάνο και θα προσθέσει περισσότερα πλακόστρωτα στη Κριτσά, ώστε στην πορεία του χρόνου να καλυφθεί όλο το χωριό». 
  
Άγιος Νικόλαος, 26-06-2014
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου