in

Ολιγόμηνες παρατάσεις για συμβασιούχους – Προκηρύσσεται διαγωνισμός για 2.500 προσλήψεις

Η ολιγόμηνη παράταση  συμβάσεων στους υπάρχοντες συμβασιούχους, καθώς και η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για 2.500 προσλήψεις, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (23/6) στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν και οι υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης, Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Την απόφαση ανακοίνωσε, σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά το πέρας της σύσκεψης, εξερχόμενος του Μαξίμου.
Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη,  αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα στη Βουλή η οποία θα προβλέπει:
1. Τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των Δήμων.
2. Για τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στην καθαριότητα, θα προβλέπεται μέσα απο νέα σύμβαση να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού των επιτυχόντων. Ο διαγωνισμός θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.
Ο υπουργός Εσωτερικών, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ανέφερε ότι μετά από τη σημερινή απόφαση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, καλώντας τις ομοσπονδίες των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ να συμβάλουν στη γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης.
Κάλεσμα Σκουρλέτη σε ΠΟΕ-ΟΤΑ
Παρέμβαση μέσω του ΣΚΑΪ του Πάνου Σκουρλέτη προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βρεθεί λύση στο θέμα των συμβασιούχων.
Ο υπουργός Εσωτερικών τούς καλεί, σύμφωνα με το skai.gr, σήμερα 24/6 στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου προκειμένου να τους παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση που σκοπεύει να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού με ευθύνη του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.
Παράλληλα καλεί και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη αν θέλει να παρευρεθεί, διαφορετικά θα του αποσταλεί η νομοθετική ρύθμιση.
“Βεβαίως και θα πάμε”, δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.
Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά του με τίτλο: Μονιμοποιήσεις–εξπρές στους δήμους ετοιμάζει η κυβέρνηση, το Capital.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων: 
“Προκειμένου να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος των απολύσεων κοντά 6.100 συμβασιούχων και ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε συνέχιση για άλλη μία εβδομάδα του αποκλεισμού των γκαράζ καθαριότητας, το ΥΠΕΣ ετοιμάζει πυρετωδώς νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εγκριθεί η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ τουλάχιστον 2600 θέσεων μόνιμης απασχόλησης. Παράλληλα, το ΥΠΕΣ τάσσεται υπέρ της προσωρινής απασχόλησης τους με δίμηνες συμβάσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο των μόνιμων προσλήψεων”.
 

Δήλωση μετά από τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό 23/6/2017


ΠΗΓΗ: capital.gr