in , , , ,

Οι μαθητές διδάσκουν ιστορία και πρωτοπορούν

Με το χειροκρότημα των συμμαθητών τους, των καθηγητών και γόνων ολοκλήρωσαν της τρέχουσα σχολική χρονιά οι ομάδες των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του ΕΠ.ΑΛ Νεάπολης παρουσιάζοντας το πρωί της Τετάρτης 15 Μαίου τις εργασίες τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.
Οι μαθητές της Α τάξης παρουσίασαν με πολλές φωτογραφίες αρκετά από τα διατηρητέα και ιστορικά κτίρια που έχει η Νεάπολη. Οι ίδιοι έχοντας τον ρόλο των ερευνητών έμαθαν για αυτά, την ιστορία τους, πότε κατασκευάστηκαν, ποιοι ζούσαν σε αυτά, πως χρησιμοποιούνται σήμερα και ουσιαστικά ζωντάνεψαν την ιστορία τους στο τώρα.

Οι μαθητές με τρόπο που περιελάμβανε εκτίμηση στην βαθιά ιστορία της αστικής Νεάπολης, παρουσίασαν την εργασία τους πραγματικά με σεβασμό σε κάθε τους αναφορά.

Στην ομάδα εργασίας για τα διατηρητέα κτίρια στη Νεάπολη συμμετείχαν οι μαθητές, Μελισσουργος Αργύρης Μοτσο Κωνσταντίνος, Μουλαι Λορεντς, Μπαλλιου Άρης, Παρασυρη Άννα, Παρασυρη Νίκη, Πεδιαδιτης Μιχάλης, Πυθαρουλης Παναγιώτης, Ροβιθης Δημήτρης, Σηφακης Δημήτρης, Σφακιανακη Κυριακή, Ταμπακακη Ζαχαρένια, Τερζακη Δέσποινα, Τερζακης Ματθαίος, Τζαγκουρνης Νίκος, Τσαντεκιδης Γιώργος, Φαζου Μαριλενα, Φραγκακης Αντώνης και ο Χουρδακης Γιώργος. Καθηγητές τους η Μαρία Καρακού και η Εύα Σταυρακάκη

η ομαδα της Α’ τάξης

 Στην συνέχεια οι συμαθητές τους από την Β τάξη, έχοντας δημιουργήσει μια φανταστική κατασκευαστική εταιρία παρουσίασαν την εργασία τους τόσο με την χρήση φωτογραφιών πινάκων και στοιχείων, όσο και με μια πραγματικά εντυπωσιακή μακέτα προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια. Οι μαθητές με την χρίση των νέων τεχνολογιών που προστατεύουν την φύση παρουσίασαν το πώς κατασκευάζετε μια οικία φιλική στο περιβάλλον και εξήγησαν ότι ένα βιοκλιματικό κτίριο θα πρέπει. «Να έχει το σωστό προσανατολισμό έτσι ώστε να αξιοποιείται σωστά η θερμική ηλιακή ενέργεια. Να είναι αρκετά μονωμένο και ενεργειακά αποδοτικό, καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια για να θερμανθεί το χειμώνα ή να δροσιστεί το καλοκαίρι. Αυτό το επιτυγχάνουμε, με τις σωστές μονώσεις που χρησιμοποιούμε στις τοιχοποιίες, το σκελετό και τη στέγη και με τη σωστή επιλογή των κουφωμάτων.» είπαν μεταξύ άλλων και παρουσίασαν με απλά λόγια όλες τις ενέργειες, τα υλικά και το τελικό αποτέλεσμα. 

το βιοκλιματικο σπιτι των μαθητών

 Οι μαθητές της κατασκευαστικής εταιρίας ήταν οι Νικολακόπουλος Βασίλης, Χατζαντωνάκης Μιχάλης, Ψαρομιχαλάκης Εμμανουήλ-Παντελεήμων, Ταμπακάκης Δημήτρης, Πατρωνάκη Μαρία, Πλατάκη Ειρήνη, Συλλιγαρδάκη Γεωργία, Μαραγκάκης Γρηγόριος, Μαστοράκης Άγγελος, Ναζάρκο Ασέμ, Ράντζα Άγκελο ενώ όλα έγιναν με την βοήθεια και την επίβλεψη των καθηγητών Μαρία Καρακού και Γιώργος Βασιλάκης.

 Η διευθύντρια του σχολείου κα. Κατερίνα Αποστολάκη στο τέλος έδωσε θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές τους και τόνισε ότι η παρουσίαση που έγινε ουσιαστικά δείχνει τις προσπάθειες και τους κόπους των μαθητών.

η ομάδα της Β’ ταξης

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ