in , , , ,

"Οδύσσεια", από τους μαθητές του Β' Δημοτικού της Νεάπολης.

Με επιτυχία ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων “Φτου ξελευτερία”, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης. Πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου προκειμένου να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση “Οδύσσεια”, από τους μαθητές των Γ1 και Γ2 τάξεων.

 Η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν οι μαθητές αποφάσισαν να ασχοληθούν στο πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης με τα ταξίδια του Οδυσσέα και είπαν να το κάνουν και θεατρική πράξη, όπως και έγινε. 

Τον Απρίλη, με πολύ όρεξη, κέφι και διάθεση ξεκίνησαν οι πρόβες για την θεατρική τους παράσταση και το αποτέλεσμα των κόπων και των προσπαθειών τους φάνηκε στην παράσταση τους. 

Για περισσότερο από 1 ώρα, οι μικροί μαθητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, οι οποίοι και τους επιβράβευσαν με το δυνατό τους χειροκρότημα. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο το απόγευμα  

Ραντεβού σήμερα Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014  το απόγευμα σε μια πολυεκδήλωση με θέατρο, ποιήματα χορό και τραγούδια με τίτλους όπως «Τα μαγικά μας μαξιλάρια», «Ελληνικός κινηματογράφος», «Τα ξεφτέρια» και «Το απολυτήριο». 

Οι εκδηλώσεις για το τέλος της σχολική χρονιάς θα ολοκληρωθούν την  Παρασκευή 6 Ιουνίου όπου λίγο πριν τις 7 την αυλαία θα κλείσουν γυμναστικές ασκήσεις ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής,  παιχνίδια και παραδοσιακοί χοροί με τίτλο «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

ΘΑΝΟΣ Κ.