in , , , , ,

Ξενοδόχοι του νομού "αναγκαία και άμεση η ενίσχυση του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου"

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου με επιστολή της προς τον Υπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς Ναυτιλίας και Αιγαίου, τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τον Υφυπουργό Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάν. Πλακιωτάκη και το βουλευτή Λασιθίου κ. Κων. Δερμιτζάκη, ζητά την ενίσχυση του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου.

Το έγγραφο, που υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Μανόλης Βαρκαράκης, αναφέρει τα εξής:


«Αξιότιμοι κύριοι


Ένας από τους πιο τουριστικούς και κοσμοπολίτικους προορισμούς (VIP) της χώρας μας είναι ο Άγιος Νικόλαος, με την Ελούντα και το νησί της Σπιναλόγκας τρίτο σε επισκέψεις τουριστών πανελλαδικά.


Στα 35 μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής δραστηριοποιούνται θαλάσσια μέσα αναψυχής και καταδυτικά κέντρα ικανοποιώντας όλες τις απατήσεις των πελατών τους. 


Η ταυτόχρονη κίνηση των τουριστικών σκαφών και των σκαφών αναψυχής στην περιοχή μετατρέπουν τον κόλπο Μεραμπέλλου σε θαλάσσια περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αστυνόμευσης και τάξης στο μέτρο του δυνατού καθώς η Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της περιοχής.


Θεωρούμε αναγκαία την άμεση ενίσχυση του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου με προσωπικό, αλλά και αξιόπλοου σκάφους προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφαλείας στους τουρίστες που μας επισκέπτονται».


πηγη www.anatolh.com