in

Ξεκίνησε το 8ο Sympossio Greek Gourmet Touring

Παρουσιάστηκε χθες και επισήμως το 8ο Symposio Gourmet Touring, που στόχο έχει να προβάλλει την ελληνική γαστρονομία και τον πολιτισμό στο εξωτερικό, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία ανθρώπων του Τουρισμού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού.

Φέτος θα ταξιδέψει σε 40 πόλεις και 15 χώρες Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης, έχοντας θέμα «Νησιά του Αιγαίου».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αλ. Αγγελόπουλος «το 8ο ταξίδι του Sympossio δεν αποτελεί απλά τη συνέχεια της πλέον επιτυχημένης εξωστρεφούς δράσης της ελληνικής γαστρονομίας.
Είναι τόπος συνάντησης για όσους δεν σταματούν ποτέ να πιστεύουν σε ότι πιο αυθεντικό και γνήσιο προσφέρει η Ελλάδα: την γαστρονομική της ανωτερότητα, αλλά και τον πλούτο της παραγωγής της. Το φετινό ταξίδι στο Αιγαίο φέρνει στο τραπέζι μας όλα εκείνα που κάνουν την νησιωτική Ελλάδα σημείο αναφοράς. Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους μας, που δεν περιμένουν, αλλά προηγούνται και προκαλούν την ανάπτυξη: Aegean Airlines, St. George Lycabettus, UPS, Lelia Foods, Esti, Όλυμπος, Μπύρα Νήσος, Era Nuts, Μελίγυρης, Santo Wines».

ksd photo
ksd photo

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Sympossio Greek Gourmet Touring αποτελεί μια μοναδική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Aldemar Resorts, που φέτος γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη της Aegean Airlines και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το Sympossio, με 8 χρόνια ήδη στο ενεργητικό του, αποτελεί ένα κατεξοχήν συνεργικό προϊόν, καθώς είναι μία σύμπραξη ελληνικών εταιριών τροφίμων και ποτών, τουριστικών επιχειρήσεων και θεσμικών οργάνων. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο, μεταξύ τομέων όπως η γαστρονομία, οι τέχνες, ο πρωτογενής, δευτερογενής & τριτογενής τομέας. Έλληνες επιχειρηματίες συμπορεύονται και συμπράττουν, παρέχοντας πόρους και τεχνογνωσία, για να δώσουν μια αυθεντική γεύση ελληνικής κουζίνας στο ξένο κοινό, μεταφέροντας παράλληλα μια γεύση από τις αξίες, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα που αποτελούν κι αυτά μέρος της Ελληνικής μας ταυτότητας.

ksd photo
ksd photo

Υιοθετώντας ένα διαφορετικό concept κάθε χρόνο, το Sympossio ταξιδεύει σε χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης με στόχο να προάγει την Ελλάδα ως μοναδικό γαστρονομικό προορισμό. Είναι ένα διαδραστικό event κατά τη διάρκεια του οποίου οι προσκεκλημένοι, επαγγελματίες και ΜΜΕ του τουρισμού, μαγειρεύουν μαζί με τους σεφ και γεύονται την αυθεντική Ελλάδα. Έτσι αποτυπώνονται στους συμμετέχοντες γεύσεις, αρώματα και μνήμες Ελλάδας.

Το Sympossio φέτος θα ταξιδέψει σε 40 πόλεις και 15 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης με θέμα τα «Νησιά του Αιγαίου» και στόχο να τα επανασυστήσει σε ανθρώπους-κλειδιά για την προσέλκυση γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας.
Οι νησιώτες του Αιγαίου δοκιμάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και το Sympossio θέλει να τους ευχαριστήσει και να τους στηρίξει προβάλλοντας στο εξωτερικό την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα τους.

Είναι πια κοινός τόπος ότι τουρισμός, γαστρονομία και πολιτισμός αλληλεπιδρούν και αναδεικνύουν την πραγματική ταυτότητα της Ελλάδας.

 

 

 

Το Sympossio μέχρι σήμερα σε αριθμούς

  • Πόλεις & Χώρες 2010 – 2017
  • 80 πόλεις
  • 15 χώρες
  • 101 εκδηλώσεις
  • 150+ Ελληνικά προϊόντα
  • 4.400+ κοινό τουρισμού & ΜΜΕ
  • 45 χορηγοί

ΠΗΓΗ:  money-tourism.gr