in , , , ,

Νεάπολη αποκριά 2014, video

Η Αποκριά της Νεάπολης, γύρισε ξανά την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στον φυσικό χώρο της που δεν είναι άλλος από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Με τον καιρό φέτος να κάνει το χατίρι στους διοργανωτές τους ακούραστους  ΝΕΟΥΣ της Νεάπολης που για μια ακόμα φορά απέδειξαν την δυναμική τους και την αποφασιστικότητα τους. Ανέκαθεν και παντού οι αποκριάτικες εκδηλώσεις γίνονται σε εξωτερικούς χώρους όμως με τα καιρικά φαινόμενα να είναι άστα σε αυτή την διάρκεια του χρόνου είναι πάντα λίγο ρίσκο να προγραμματίζεις εκδηλώσεις έξω. 
Φέτος ο καιρός όμως χαμογέλασε στη Νεάπολη και έτσι η επιστροφή της αποκριάς στον χώρο όπου χρόνια κορυφώνονταν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις των ΝΕΩΝ της Νεάπολης, είτε την περίοδο που γίνονταν καρναβάλι με άρματα και καρναβαλιστές είτε μετά όπου γίνονταν η μεγάλη γιορτή. Φέτος με την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των επαγγελματιών της πλατείας, με την υποστήριξη του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και των χορηγών, την ενεργό εθελοντική συμμετοχή πολλών μελών του συλλόγου αλλά και την αγάπη της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας έγινε το δύσκολο, δυνατό. 
Η πλατεία ζωντάνεψε ξανά και γέμισε παιδικά χαμόγελα από νωρίς το απόγευμα έως και καταπληκτικές ενήλικες διαθέσεις μέχρι αργά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με δωρεάν παιχνίδι στο τεράστια φουσκωτή τσουλήθρα, μαγικό σόου από τον μάγο και ταχυδακτυλουργό, συνεχίστηκε με χορευτικό, ακολούθησε το παραδοσιακό γαϊτανάκι, ακόμα πιο πολλά χορευτικά από σχολές χορού της περιοχής, κλόουν και ξυλοπόδαροι, κρουστά επί σκηνής με ξέφρενους ήχους από την Αφρική, πολύ μουσική, φαγητό από τους ΝΕΟΥΣ  και πολύ καλή διάθεση έως αργά.   
Στόχος όλων η εκδήλωση να παραμείνει στην πλατεία εάν και εφόσον ο καιρός είναι φιλικός την περίοδο αυτή, ο θεσμός άλλωστε να γίνεται κάτι μεγάλο στη Νεάπολη την προτελευταία Κυριακή της αποκριάς είναι δεδομένος και σε αυτό οφείλεται ότι στην πλατεία της Νεάπολης βρέθηκαν την Κυριακή πάρα πολλοί από άλλες περιοχές της Κρήτης.
 Στο πρόγραμμα έχει μείνει ο κρυμμένος θησαυρός των μεγάλων που θα γίνει την Κυριακή 9 Μαρτίου.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ