in

Να χυθεί άπλετο φως ζητά ο Πλακιωτάκης και ρωτά

 
Την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, που εμπλέκεται σε συνομιλίες με ισοβίτη, έφερε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητά να ενημερωθεί η Βουλή για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ή θα προβεί, προκειμένου να ερευνηθεί η εμπλοκή αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Τονίζει, επίσης, ότι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης των διαλόγων του εν λόγω αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος με τον ισοβίτη, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει άμεσα να χυθεί άπλετο φως σε όλη την υπόθεση.
 
Η ερώτηση προς Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
ΘΕΜΑ: “Εμπλοκή αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος σε συνομιλίες με ισοβίτη ”
Κύριε Υπουργέ,
Ζήτημα μείζονος σημασίας για την Δημοκρατία αποτελεί η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης των διαλόγων αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του πλοίου Noor 1.
Έπειτα από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τα μέλη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι υπόλογοι για την πρωτοφανή εξωθεσμική παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία που αφορά την εν λόγω υπόθεση.
Με βάση πάντα τα στοιχεία αυτά, στην απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ενώ ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, εμφανίζεται να προσπαθεί να αποσπάσει από τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα συγκεκριμένο πρόσωπο.
 
Επειδή το συγκεκριμένο άνευ προηγούμενου σκάνδαλο καθώς και η εμπλοκή του συγκεκριμένου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση.
Ερωτάται ο Υπουργός

  1. Τι ενέργειες έχετε κάνει ή σε τι ενέργειες θα προβείτε για να διαλευκανθεί το θέμα της εμπλοκής του συγκεκριμένου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος στη συγκεκριμένη υπόθεση;

 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
                                              Γιάννης Πλακιωτάκης