in

Να προσδιοριστεί η δικάσιμος επί της εφέσεως του Αρτέμη Σώρρα ζητούν τα στελέχη της κίνησης του

Σχετικά  με αίτηση εφέσεως – φυγοποινία του  Αρτέμη Σώρρα.
30-5-2017
 
Ενώ επί  5 συνεχή έτη ο Αρτέμης Σώρρας, με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα έχει γνωστοποιήσει επανειλημμένα σε όλους τους θεσμούς, εντός κι εκτός των συνόρων της χώρας, τις πολλαπλώς επικυρωμένες περιουσίες που έχει κλειδώσει υπέρ της Ελληνικής κυρίαρχης δημοκρατίας, που είναι ικανές ν’ αποτάξουν εκ της πατρίδας μας τον ζυγό των γενοκτονικών μνημονίων, χωρίς ποτέ ν’ αμφισβητηθoύν  από κανέναν, είτε δια την ουσία, την ισχύ, την εγκυρότητα και την νομιμότητα αυτών. Αρκεί μια ιδιωτική του διαφορά και μάλιστα αστικής φύσεως που μετατράπηκε σε ποινική, με τον επί δεκαετίες συνήγορο των επιχειρήσεών του και της συζύγου του, για να βρεθεί πολιορκημένος , ουσιαστικά πολιτικά παροπλισμένος . Η εν λόγω απόφαση είναι πρωτοφανής για τα Ελληνικά ποινικά χρονικά κι αυτό μπορεί να το πιστοποιήσει οιοσδήποτε δικηγόρος. Δεν υπάρχει άλλη απόφαση που να έχει μέχρι σήμερα επιβάλλει ποινή καθείρξεως οκτώ ετών, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα και μάλιστα με στέρηση επί πενταετίαν των πολιτικών δικαιωμάτων,  για το αδίκημα της υπεξαιρέσεως προσαυξημένου ποσού μετά των τόκων 120.000 Ευρώ!
Πολύ δε περισσότερο που η ποινή αυτή επιβλήθηκε με τους κατηγορούμενους απόντες και χωρίς υπεράσπιση και μάρτυρες. Χωρίς να εισακουστεί καθόλου η πλευρά τους και χωρίς να κατατεθούν τα δικά τους έγγραφα – αποδείξεις υπεράσπισης, καθώς ο συνήγορος τους καίτοι είχε δηλώσει εγγράφως δι’ αγγέλου επίσης δικηγόρου, το κώλυμα του κατ’  άρθρον 349&2 κ.ποιν.δ., αφού την ίδια ημέρα και ώρα δίκαζε σε άλλη πόλη εκ διακοπής, επίσης κακούργημα. Αυτό το κώλυμα απορρίφθηκε χωρίς καμία αιτιολογία εκ της έδρας, καίτοι δεν υφίστατο  θέμα παραγραφής του αδικήματος…
Ως πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας, σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ως ελεύθερα σκεπτόμενα επίσης άτομα, δικαιούμαστε και να εκφέρουμε κρίσεις επί αυτών. Πολύ περισσότερο όταν αυτές κατ’ αντικειμενικό κριτήριο εξαντλούν τα όρια της αυστηρότητας , χωρίς την ύπαρξη προφανών λόγων δημοσίου συμφέροντος.
Πολύ περισσότερο όταν οι αποφάσεις αυτές αφορούν ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ύποπτο φυγής, για να μην του χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα, έως την εκδίκαση της εφέσεως.
Πολύ περισσότερο, όταν οι αποφάσεις αυτές επιβάλλουν σε ένα πρόεδρο πολιτικού φορέα Εθνικής εμβέλειας, ήτοι σε ένα αμιγώς πολιτικό πρόσωπο, την παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων. Ποινή που η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει έως σήμερα επιβάλλει, ούτε στα πλέον επικίνδυνα πρόσωπα, ήτοι σε καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα εγκληματίες, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων (βλ. μέλη 17ης Νοέμβρη)..
Είναι σαφές λοιπόν, ότι η εν λόγω απόφαση, είναι μια απόφαση με καθαρές πολιτικές προεκτάσεις, που έχει ως σκοπό ν’ αποστερήσει τον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», εκ του προέδρου του.
Σχετικά με τη φυγοποινία : Ο Αρτέμης Σώρρας , έχει δεχθεί στο παρελθόν πολλαπλές φονικές ενέργειες κατά της ζωής του και αυτό αποδεικνύεται και δεν αμφισβητείται.
Επιπροσθέτως, τα γραφεία “Ελλήνων Συνέλευσις” καθημερινώς δέχονται τρομοκρατικές επιθέσεις, με βάναυσους βανδαλισμούς (βομβιστικές επιθέσεις, εκρηκτικά κτλ), ενώ τα μέλη επανειλημμένα δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας γενικότερα και αυτό αποδεικνύεται εξ’ αδιαμφισβήτητων τεκμηρίων και αποδείξεων.
Και ενώ έχουν κατατεθεί στην δικαιοσύνη δεκάδες καταγγελίες, μηνύσεις, αναφορές, παρουσία εκατοντάδων μαρτύρων σε όλη την επικράτεια.
Και ενώ έχουν ενημερωθεί γι’ αυτό όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας, δημόσιες και κρατικές, οι μυστικές υπηρεσίες και όλοι οι σχετικοί υπεύθυνοι της δικαιοσύνης.
Καμία έρευνα δεν έχει καν ξεκινήσει μέχρι σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή , βρισκόμαστε καθημερινώς εκτεθειμένοι και αντιμέτωποι σε μια ανοίκια επίθεση από τον τύπο καθώς και από συγκεκριμένα τμήματα της δικαιοσύνης και καθημερινώς μετατρεπόμαστε από θύματα σε κατηγορούμενους, χωρίς καθόλου αποδείξεις..
Προσκαλούμε λοιπόν την αμερόληπτη δικαιοσύνη και την συντεταγμένη πολιτεία, διαψεύδοντας τις αιτιάσεις μας, να μεριμνήσουν κάθε μια εκ του θεσμικού της ρόλου, προκειμένου να προσδιοριστεί η δικάσιμος επί της εφέσεως της εν λόγω αποφάσεως, κατά το συντομότερο δυνατόν.
 
ΒΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ –ΔΙΕΥΘΥΝΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ –Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ Ε.ΣΥ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ