in , ,

Να παραλύσει η χώρα, ΟΧΙ στο 4ο μνημόνιο

 
Σύλλογος Εκπ/κων    Α/θμιαςΕκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»
«Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 17ης Μαΐου »
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της 17ης Μαΐου απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που επιχειρεί να περάσει η συγκυβέρνηση μετά την υπογραφή του 4ου μνημονίου. Τα νέα μέτρα έρχονται να ισοπεδώσουν για ακόμα μια φορά τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα και να αποδομήσουν το κοινωνικό κράτος . Η εκπαίδευση βρίσκεται για ακόμα μια φορά στον στόχο αφού πολλά από τα μέτρα αυτά οδηγούν σε μαρασμό το σχολείο, βάζουν στον πάγο τους μόνιμους διορισμούς και στρώνουν το δρόμο για το σχολείο της αγοράς.
Γι’ άλλη μια φορά, από το 2010 και μετά, βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση νέων μέτρων (με εφαρμογή από 1-1-2019) που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το μισθό των εργαζομένων με τη μείωση του αφορολόγητου (5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο) και θα καταβαραθρώσουν για πολλοστή φορά τις συντάξεις (μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 9%).
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και συνολικά το μεγαλύτερο μέλος της ελληνικής κοινωνίας δεν αντέχουν τα περαιτέρω δυσβάστακτα μέτρα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των τραπεζών και του κεφαλαίου.

  • ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία της Σητείας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γεν. Γραμματέας
  Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                             Σαντιμπαντάκη Ελένη