in , , , , ,

Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα κίνημα των πολιτών

Οι 5 μέρες συμμετοχής στις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν για όλους μας μέρες με ιστορική σημασία τόσο για ολόκληρη την αριστερά αλλά πολύ περισσότερο για την ίδια την χώρα και την κοινωνία.» είπε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Μανόλης Μούστος που εκλέχτηκε στην κεντρική επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
««Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα του 4% ούτε και είναι πλέον το κόμμα της διαμαρτυρίας είναι το κόμμα που επιφορτίζεται να κάνει μαζί με τους πολίτες και τον λαό μια τεράστιας σημασίας πολιτική, οικονομική και κοινωνική αλλαγή στην χώρα.» πρόσθεσε και μιλώντας για την εμπειρία που έζησε ο ίδιος αλλά και άλλοι νέοι άνθρωποι συμμετέχοντας σε ένα συνέδριο με χιλιάδες συνέδρους που είχαν εκλεγεί από 600 περίπου οργανώσεις σε ολόκληρη την χώρα όπου όλοι προσπάθησαν να ενοποιήσουν τον φορέα της αριστεράς.

 «Θέλαμε να καταλήξουμε σε ένα ενιαίο προσανατολισμό ώστε να καταφέρουμε όσο πιο σύντομα γίνεται να είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη σύγκρουση που όπως όλοι βλέπουμε και νοιώθουμε έχει ήδη αρχίσει. Καταλήξαμε επίσης στο ότι το φετινό καλοκαίρι με την συμμετοχή στην κυβέρνηση των δύο κομμάτων που οφείλονται για όλα όσα βιώνουμε σήμερα όλοι μας θα είναι πραγματικά καυτό. Για κανένα και ειδικά για όλους εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι καλοκαίρι ξεκούρασης και ανάπαυσης.

Ο λαός και η κοινωνία έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο από τα μέτρα με τα προβλήματα να διογκώνονται από το πολυνομοσχέδιο που μπαίνει στην βουλή και σαν χώρα δεν έχουμε ούτε τον χρόνο ούτε και την πολυτέλεια να περιμένουμε τις Γερμανικές εκλογές ώστε να δούμε πότε θα θελήσει η κυρία Μέργκελ.

Πρέπει άμεσα η παρούσα κυβέρνηση να φύγει διότι πολύ απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση με τέτοια μέτρα που δεν μας οδηγούν πουθενά και που στην συνέχεια έρχονται ακόμα χειροτέρα μέσα από το μίνι μνημόνιο ενώ έχουμε και ακόμα ένα, το τέταρτο, που έρχεται και θα καταστρέψει ότι έχει απομείνει.» είπε τονίζοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζεται δεν οδηγεί πραγματικά πουθενά και είναι η ώρα ο λαός να πάρει στα δικά του χέρια την κατάσταση. Ο ρόλος των νέων μελών της Κεντρικής επιτροπής του νέου κόμματος της αριστεράς είναι να καταφέρουν να μετατρέψουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα κίνημα το οποίο θα μπορεί στις τάξεις να συμπεριλάβει τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, τον λαϊκό ριζοσπαστισμό που δημιουργήθηκε μετά την 3ετή αυτή πολιτική των μνημονίων.

 «Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον από ένα κόμμα που η δράση του ήταν κυρίως κοινοβουλευτική να γίνει με τις πρωτοβουλίες της κεντρικής του επιτροπής να γίνει ακόμα πιο εξωστρεφές κόμμα και να γίνει ένα κίνημα, ένα πολιτικό ρεύμα της ίδιας της κοινωνίας.» είπε τέλος θέλοντας να επισημάνει ότι σημαντικό λόγο στην νέα αριστερά πρέπει να έχει η ίδια η κοινωνία και πολίτες.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ