in ,

Νίκησαν οι εργαζόμενοι.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε ο συνδικαλιστικός και δικαστικός αγώνας των απολυμένων εργαζόμενων του ξενοδοχείου Elounda Breeze.
Μετά την αναγνώριση του παράνομου χαρακτήρα των ομαδικών – αντισυνδικαλιστικών απολύσεων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και τη ρητή σύσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ν. Λασιθίου, ήλθε και το Υπουργείο Εργασίας να αποδοκιμάσει την βαθειά αντισυνδικαλιστική και αντεργατική συμπεριφορά της Διοίκησης του ξενοδοχείου, καλώντας την να αποκαταστήσει τις εργασιακές σχέσεις των απολυμένων καθώς και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου Εργαζομένων Αύρας Ελούντας.
Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συμφιλιωτικής διαδικασίας ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, παρουσία και με την στήριξη του κ. Θάνου Βασιλόπουλου Μέλους Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε., οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη συνομολόγησαν δια της σιωπής τους τον παράνομο χαρακτήρα των απολύσεων και κυρίως δεσμεύτηκαν ως προς την άμεση ανάκληση των απολύσεων αυτών.
Σημειωτέον ότι κατά την δικάσιμο της 14ης Ιουνίου της αίτησης ασφαλιστικών  μέτρων των απολυμένων εργαζόμενων διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή απασχόλησής τους ως τις 8 Νοεμβρίου 2017 και ενώ η ιδιοκτησία της επιχείρησης είχε ήδη δεσμευτεί για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την ανάκληση των απολύσεων.
Χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή ως σημαντική νίκη υπέρ της Δημοκρατίας στους χώρους εργασίας σε ένα ευαίσθητο πεδίο εργασιακών σχέσεων όπως αυτό των ξενοδοχοϋπαλλήλων όπου κυριαρχεί η απλήρωτη εργασία, η μαθητεία, η επισφάλεια και η καταστρατήγηση των συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων.
Ελούντα 15 Ιουνίου 2017
Το Δ.Σ. του Σωματείου