in , , , ,

Νέα όρια στους δρόμους του νομού.

Την προσαρμογή των ορίων ταχύτητας σε σύγχρονα όρια εκεί όπου υπάρχουν ραντάρ επιδιώκουν οι τοπικές αρχές, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αδικίας κατά τη λειτουργία των ραντάρ ελέγχου ταχύτητας.
Συγκεκριμένα, η Αστυνομική Διεύθυνση και η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου επιδιώκουν να υπάρξει αναπροσαρμογή των ορίων ταχύτητας στα 4-5 σημεία του ΒΟΑΚ αλλά και του επαρχιακού δικτύου, όπου θα υπάρχει έλεγχος της ταχύτητας με ραντάρ εντός των ορίων του Νομού Λασιθίου, με στόχο να μην υπάρχουν αδικίες από πρόστιμα, να διεξάγεται η κυκλοφορία απρόσκοπτα και τελικά να μην υπάρχουν αντιδράσεις για το μέτρο από διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Σήμερα, ο ΒΟΑΚ θεωρείται δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας τα 110 χιλιόμετρα. Ωστόσο δεν υπάρχει σε κανένα σημείο τέτοια πινακίδα. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις και αντιδράσεις από φορείς και πολίτες, για τον λανθασμένο τρόπο που πάει για άλλη μια φορά να εφαρμοστεί ένα μέτρο ελέγχου ταχύτητας με όρια που βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και για πολλούς είναι επικίνδυνα. Άλλωστε, οι αντιδράσεις κατά το παρελθόν και για σχεδόν τους ίδιους λόγους είχαν αποτρέψει την αρχική λειτουργία των ραντάρ παρά την εγκατάστασή τους.


Στο πλαίσιο αυτό και σε επικοινωνία που είχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Περάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη, συμφώνησαν να καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να αγοραστούν και να τοποθετηθούν πινακίδες ταχύτητας, σε πρώτη φάση, στα σημεία όπου υπάρχουν τα ραντάρ, οι οποίες να αναγράφουν τα νέα όρια ταχύτητας που προβλέπονται από εγκεκριμένη μελέτη που έχει γίνει για το οδικό δίκτυο της Κρήτης το 2009 και έχει αναθεωρήσει τα παλιά όρια που ίσχυαν μέχρι τώρα.


ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com