in , , ,

Μόνο ντροπή και θλίψη…

Λίγες μέρες πριν, όπως ενημερώνει την στήλη ο αναγνώστης Π.Σ στην περιοχή παλιοί  Μύλοι στην Ελούντα, ένας σαγηνευτικός  μικρός παράδεισος, από τους τελευταίους χώρους σε αυτό το αγαπημένο μας νησί, έγινε ένα αποτρόπαιο  γεγονός, που για εμάς τους ανθρώπους είναι λόγος μεγάλης ντροπής.

 «Μια σκυλίτσα ούτε ενός χρονού, χτυπήθηκε απάνθρωπα μέχρι θανάτου, σπάζοντας της την σπονδυλική στήλη, εύκολη λεία για ένα διεστραμμένο σκοπό από ένα απωθητικό ανθρώπινο μυαλό που ήθελε να εκτονώσει τον σαδισμό του απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο κουτάβι, δεμένο σε μια χαρουπιά. 

Αυτός ο “άνθρωπος”, αν έχουμε το κουράγιο να τον αποκαλέσουμε έτσι, τώρα περιτριγυρίζει ανάμεσα μας, μας χαμογελάει, μας σφίγγει το χέρι. Είμαστε βέβαιοι ότι ζούμε σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, με τεράστια ιστορία – κουλτούρα, τουλάχιστον έτσι μας αρέσει να πιστεύουμε, αλλά δεν είναι για όλους έτσι…» 

Το «Εδώ ζούμε» μια στήλη που παρουσιάζει  την καθημερινότητα στην περιοχή μας δεν θα μπορούσε να αφήσει το περαστικό αυτό εκτός της θεματολογίας της με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει ποτέ κάτι ανάλογο.
ΘΑΝΟΣ Κ.