in ,

Μπορεί να προχωρήσει το έργο της παράκαμψης της Ελούντας

Το θέμα της παράκαμψης της Ελούντας τέθηκε χθες στο τραπέζι της συζήτησης που έγινε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κας Πελαγίας Πετράκη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να προχωρήσει το έργο εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ενώ από την Ελούντα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Δρακωνάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Δασκαλάκης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κωστής Μαυρικάκης και Γιάννης Υγειονομάκης. Συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Γ. Παπαδάκης και της Περιφερειακής Ενότητας κ. Δημήτρης Καμαράτος, η δικηγόρος κα Κατερίνα Μοσχοβιτάκη και ο μηχανικός κ. Μανόλης Πλατής.
Το ζητούμενο σήμερα είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσει το έργο, όπως συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου τόνισε πως μπορεί να βρεθεί άμεσα λύση για το πρώτο κομμάτι του δρόμου που αφορά το τμήμα από την αρχή του δρόμου κάτω από το γήπεδο της Ελούντας μέχρι το σημείο στο Κάτω Χωριό που συναντά τον επαρχιακό δρόμο Σχίσματος – Πινών. Εκεί, όπως ανέφερε, μπορεί να υλοποιηθεί το έργο, εφ’ όσον από το σημείο μέσα στον οικισμό μέχρι την έξοδο που είναι κάτω από το Μαυρικιανό, υπάρξει συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες ώστε να άρουν τις ενστάσεις που έχουν κάνει για την απαλλοτρίωση.
Στη συνεννόηση που έχει γίνει μέχρι τώρα μαζί τους, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, φαίνονται θετικοί. Εάν δηλαδή υπάρξει περιορισμός του εύρους απαλλοτρίωσης στο εντός του οικισμού τμήμα, τότε μπορούν να άρουν και τις όποιες επιφυλάξεις έχουν.
Αυτό που αναμένεται πλέον είναι η γνωμοδότηση των Τεχνικών Υπηρεσιών για να προχωρήσει η διαδικασία με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να φανεί αν θα υπάρξει σύμφωνη γνώμη για να προχωρήσει συνολικά το έργο.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
ΠΗΓΗ: anatolh.com