in , , , ,

Μπαλάκι ξανά η ΑΣΤΕΑΝ

Για ένα ακόμη αιφνιδιασμό από πλευράς του Υπουργείου Τουρισμού μίλησε χθες ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης. Παράλληλα εξέφρασε την έκπληξη και την απορία του για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ειδικά στο θέμα της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου.


Με το πολυνομοσχέδιο με το οποίο το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει τη διευθέτηση πολλών ζητημάτων του τουριστικού τομέα, προβλέπει και τη μετονομασία της ΑΣΤΕΑΝ σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (αφαιρώντας το χωρικό προσδιορισμό «Αγίου Νικολάου») και παρέχει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό να ορίζει την έδρα της…
«Κερκόπορτα»

«Αυτό αποτελεί την “Κερκόπορτα” για να πάρουν τη σχολή από τον Άγιο Νικόλαο, ανά πάσα στιγμή και να τη μεταφέρουν στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο ή στα Χανιά», σχολίασε ο κ. Κουνενάκης.
Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πελαγίας Πετράκη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμά Χαριτάκη -που επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά του, γιατί και οι δύο συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία φορέων του Νομού Λασιθίου που συναντήθηκαν με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην Αθήνα, για το ζήτημα της ΑΣΤΕΑΝ- ο κ. Κουνενάκης πρόσθεσε:

«Η υπουργός υποσχέθηκε κλιμάκιο του υπουργείου να επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο, ώστε επί τόπου να δουν τις συνθήκες λειτουργίας και στέγασης της Σχολής και να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις του Δήμου και του υπουργείου, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη συνέχιση λειτουργίας της ΑΣΤΕΑΝ στην περιοχή μας και φυσικά το θέμα της αναβάθμισης της σχολής, τη συμβολή της τοπικής κοινωνίας κλπ. 

Κι επειδή παρεμβαλλόταν η περίοδος των εκλογών, συμφωνήσαμε η σχετική διαδικασία να γινόταν αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές. Ακόμη τους περιμένουμε..!

Στην αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού, συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Ι. Πλακιωτάκης, Κ. Δερμιτζάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη, ο Αντιδήμαρχος Μιχ. Σγουρός, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Εμμ. Πεπόνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Εμμ. Βαρκαράκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μιχ. Γαρεφαλάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γ. Πελεκανάκης. Η αντιπροσωπεία είχε θέσει υπ’ όψιν της κ. Κεφαλογιάννη το αίτημα παραμονής και αναβάθμισης της λειτουργίας της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο, παραθέτοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα. Είχαμε αποδεχθεί την πρόταση της υπουργού Τουρισμού, μετά την περίοδο των εκλογών να έλθει στον Άγιο Νικόλαο κλιμάκιο ειδικών του υπουργείου και να συζητηθούν από κοινού όλα τα θέματα που αφορούν τη σχολή.

Για το θέμα είχε ενημερωθεί και προσωπικά ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου κ. Λιάσκος, ο οποίος είχε επισκεφθεί και τη Σχολή και είχε γίνει και σχετική συζήτηση για τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα είχε αναλάβει και σχετική δέσμευση.

 Αντ’ αυτού είδαμε την περασμένη Πέμπτη να κατατίθεται ρύθμιση που αφορά μεταβολές στην ΑΣΤΕΑΝ και να γίνεται ερήμην μας, αφού δεν μας είχε ενημερώσει κανείς! Ακόμη η τοπική κοινωνία περιμένει…».

Ο Δήμαρχος κατέληξε επισημαίνοντας ότι σήμερα θα αποστείλει στην κ. Κεφαλογιάννη σχετική, επί του όλου ζητήματος επιστολή.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ