in

Μονιμοποίηση για 30.000 συμβασιούχους προωθεί η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θα αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία καλώντας όλα τα κόμματα να συναινέσουν στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Την εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων συμβασιούχων του δημόσιου τομέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα προωθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και ειδικότερα τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθεται να δώσουν διακομματικό άρωμα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον τρόπο πρόσληψης και στον προσδιορισμό των κριτηρίων των συμβασιούχων που θα αποκτήσουν νέα σχέση εργασίας με το Δημόσιο.

Η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι αφορά περί τις 30.000 χιλιάδες συμβασιούχους. Από τη στιγμή που θα διασφαλιστεί η συναίνεση η κυβέρνηση θα αναθέσει στο ΑΣΕΠ την πιστοποίηση των συμβασιούχων, η σύμβαση των οποίων θα μετατραπέι σε αορίστου χρόνου.