in ,

Μη τους το επιτρέψουμε ξανά…

…γράφει ο Θάνος Κορομπύλιας.

Μαλλιά κουβάρια μοιάζει η εικόνα στο ΠΑΣΟΚ ενώ τα μέλη και οι φίλοι του στην βάση τρέχουν όπου φύγει φύγει.  Σε τίποτα δεν θυμίζει το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων εβδομάδων με το ΠΑΣΟΚ την εικόνα ενότητας και ανασυγκρότησης που πάσχιζαν να έχουν τα όργανα του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν έχουν γίνει απλά χίλια κομμάτια άλλα ήδη έχουν δημιουργηθεί και τάσης μίσους μεταξύ διαφόρων κομματιών του πάλε  ποτέ ισχυρού κόμματος της χώρας.

 

Είναι δεν τραγικό να ακούς από παλιά τοπικά στελέχη του κόμματος  που έχουν δώσει πραγματικά την ζωή τους για το ίδιο το κόμμα και τους βουλευτές του να μιλούν τόσο απαξιωτικά για τα όσα συμβαίνουν ενώ στην αναφορά και μόνο του ονόματος διαφόρων πρώην βουλευτών του να τους πιάνει σύγκρυο.

«Μας πρόδωσαν», «Μας πούλησαν», «Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα.» και άλλα πολλά παρόμοια ακούγονται μόνο από τα στόματα όλων εκείνων που έχουν δώσει μεγάλους αγώνες στο παρελθόν κρατώντας την σημαία του ήλιου του λαού.

Μετά από την αρχική του διάσπαση και την δημιουργία άλλων μικρών κομμάτων με τα ίδια συστατικά σχεδόν, ΔΗΜΑΡ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ κλπ, έρχεται  κόμμα από τον Γιώργο Παπανδρέου για να αποτελειώσει στην κυριολεξία την «Μεγάλη» κατά τα λοιπά Δημοκρατική παράταξη.

Παραιτήσεις, απομακρύνσεις, δηλώσεις,  διαφωνίες και η ενότητα στον χώρο του κέντρου έχει τόσο πολύ μπερδευτεί όπου η άκρη του νήματος απλά δεν υπάρχει, ο χρόνος για τις εκλογές ασφυκτικά λίγος. Εμείς οι πολίτες μένουμε ξανά θεατές σε ένα θέατρο των εντυπώσεων που προσπαθούν όλοι να αποκομίσουν, να κερδίσουν για να  αναρριχηθούν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις των ημερών.

Μη τους το επιτρέψουμε ξανά…

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ