in , ,

Μηδέν στην Δημοτική αρχή απο τον πρόεδρο των Α.Μ.Ε.Α.

“Η παρούσα Δημοτική αρχή παίρνει το βαθμό του 0 σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής απέναντι σε άτομα με αναπηρία.» τόνισε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος των Α.Μ.Ε.Α. Αγίου Νικολάου Γιώργος Μαυροφόρος.
«Ενώ ολόκληρη η τοπική κοινωνία μας υποστηρίζει, βρίσκεται κοντά μας και συμμετέχει ενεργά σε ότι της ζητήσουμε, οι τοπικοί μας άρχοντες είναι παντελώς απόντες από παντού. Δεν μας δίνουν καμία σημασία και δεν κάνουν το παραμικρό όσα τους έχουμε ζητήσει, όχι σαν χάρη αλλά σαν υποχρέωση των ίδιων για το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα που όλοι έχουμε να κινούμαστε στην πόλη. Δεν είναι δυνατός να μην έχει για παράδειγμα το Δημαρχείο ή και οι υπόλοιπες Δημοτικές υπηρεσίες ράμπες πρόσβασης των ΑΜΕΑ. Πως μιλάνε για πολιτισμό και για κοινωνικές δομές όταν δεν μπορούν να κατασκευάσουν μια ράμπα πρόσβασης στο Δήμο για όλους εμάς;» λέει με αγανάκτηση ο Γιώργος που ουσιαστικά, όπως ο ίδιος εξηγεί, δεν περιμένει πλέον τίποτα από όσους βρίσκονται στην διοίκηση του Δήμου.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι ευτυχώς στις ανάγκες για βοήθεια και συμπαράσταση των μελών του συλλόγου η τοπική κοινωνία αντιδρά θετικά γεγονός που το αναγνωρίζουν όλοι στον σύλλογο του Αγίου Νικολάου.

«Πριν 2,5 χρόνια η Μαριάννα, μέλος της παρέας του συλλόγου μας μαζί με φίλους δημιούργησαν ένα βίντεο με πολλές από τις καθημερινές μας δυσκολίες στην κίνηση μας μέσα στην πόλη. Το είδαν το βίντεο αυτό όλοι, το χειροκρότησαν, μας είπα μπράβο και μετά τίποτα. Από όλα όσα το βίντεο έθιξε το μόνο που έγινε ήταν μια ράμπα στο ΡΕΞ, τίποτε άλλο.
Και σε αυτό μένουμε στο ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ» είπε τέλος ο Γιώργος Μαυροφόρος.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ