in , , ,

Με λύση ανάγκης αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στη Νεάπολη.

Είχαμε σχολιάσει παλαιότερα, με βάση τα παράπονα των κατοίκων της Νεάπολης, την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε στο κοιμητήριο της πόλης όταν μέσα σε αυτό κυκλοφορούσαν ανενόχλητα ζώα από γειτονικές μάντρες κτηνοτρόφων.

Λουλούδια των συγγενών αλλά και του ίδιου του χώρου γίνονταν τροφή στα ζώα αυτά ενώ τις ακαθαρσίες τους της συναντούσε κανείς παντού.   
Ήταν δε πολλές οι φορές που οι ίδιοι οι συγγενείς των νεκρών που επισκέπτονταν τον χώρο έδιωχναν με όσα μέσα είχαν στην διάθεση τους τα ζώα αυτά. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με μια λύση ανάγκης από την Δημοτική αρχή. 
Τοποθετήθηκε από την υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου συρματόπλεγμα ώστε να μην μπορούν πλέον τα ζώα να μπουν στους χώρους του νεκροταφείου, καταστρέφοντας και τρώγοντας ότι πράσινο υπάρχει, αφήνοντας περιττώματα και άσχημες μυρωδιές στον χώρο βιάζοντας με τρόπο άσχημο τις μνήμες και την τελευταία κατοικία όσων έχουν αποδημήσει εις κύριων. 
Για να γίνει ένα έργο πιο καλαίσθητο χρειάζεται μελέτη χρόνος και χρήμα βέβαια, η παρούσα δημοτική αρχή το γνωρίζει, το τοπικό συμβούλιο της Νεάπολης το έχει μόνιμα στην ατζέντα του και δεν μένει παρά να μπει και στις προτεραιότητες σύντομα.  

ΘΑΝΟΣ Κ.