in , , ,

Μετά το Γυμνάσιο, τι;

Είναι γνωστό ότι με το απολυτήριο του Γυμνασίου κλείνει ο κύκλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Αμέσως μετά ορθώνεται για τον κάθε νέο ή τη νέα και την οικογένειά τους ένα  σημαντικό ερώτημα: «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;»

Είναι το αρχαιοελληνικό ερώτημα «Ποίαν  οδόν επί τον βίον  τράπομαι;» που αξιώνει απάντηση, όπως χαρακτηριστικά είπαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι καθηγήτριες του Γυμνασίου Νεάπολης Αθηνά Τζώρτζη και Παναγιώτα Αλεξοπούλου. 
«Είναι η στιγμή που ο νέος ή η νέα βρίσκεται μπροστά στο σταυροδρόμι της ζωής, μπροστά σε δύο ή περισσότερες εναλλακτικές δυνατότητες, ενδεχομένως εξ ίσου ελκυστικές, από τις οποίες όμως θα πρέπει να επιλέξει μόνο τη μία . 
Είναι η στιγμή της απόφασης . Η απόφαση λοιπόν του αποφοίτου του Γυμνασίου για το τι θα κάνει παραπέρα στη ζωή του, είναι από τις πρώτες  σημαντικές αποφάσεις της ζωής επειδή από αυτήν την απόφαση εξαρτάται σε κάποιο  βαθμό η επαγγελματική του πορεία.» πρόσθεσαν.   
Στα πλαίσια του μαθήματος του ΣΕΠ οι ίδιες θεωρήσανε επιβεβλημένη την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών της  Γ΄ τάξης  του Γυμνασίου  Νεάπολης. Έτσι οργάνωσαν και πραγματοποίησαν   στο χώρο του σχολείου ενημερωτική  συνάντηση  με θέμα «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο». 
Ο κ. Βασίλης Ρέτσιος σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  από το ΚΕ.ΣΥ.Π  Αγ. Νικολάου προέβει σε αναλυτική παρουσίαση της  δομής του εκπαιδευτικού συστήματος και των επιλογών μετά το Γυμνάσιο.  
 Μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματα  τους αλλά και να δουν δρόμους και επιλογές που ίσως δεν είχα εκτιμήσει  ή δεν γνώριζαν.  
 Οι καθηγήτριες του Γυμνασίου της Νεάπολης ευχαρίστησαν τους γονείς και τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν αλλά και τον κ. Ρέτσιο για την συμβολή του στο έργο τους.
ΘΑΝΟΣ Κ.