in , , , , ,

Μεραμπελλιώτες μαθητές διακρίθηκαν σε αγώνες στη Ρητορική Τέχνη! [VIDEO HD – PICS]

Μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους μαθητές που πήραν μέρος στη 1η Διασχολική Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης : Βρυγιωνάκη Ελένη, Κωστάκη Κωσταντίνο , Κωστάκη Αλέξανδρο, τους Διευθυντές των Σχολείων τους κ. Τσακιράκη (1ο Γυμνάσιο), κ, Τζώρτζη (2ο Λύκειο), κα Πυθαρούλη (3ο Γυμνάσιο)  καθώς και τους προπονητές τους κ. Καλδίρη και κα Μαμάκη.  
 
To Δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και σχολείων για την προώθηση της ρητορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση «Η Ρητορική στο Σχολείο» διοργάνωσε για τα μέλη του δικτύου και τους συνεργάτες του την 1η Διασχολική Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στις 28 και 29 Ιουνίου 2016 στο Ρέθυμνο. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στα ατομικά αγωνίσματα της Εκφραστικής ανάγνωσης, του Προτρεπτικού και του Αυθόρμητου Λόγου.
Στη Διασχολική αυτή συνάντηση έλαβαν μέρος και  Μεραμπελιώτες μαθητές οι οποίοι μας έκαναν περήφανους φέρνοντας μας Μετάλλια και διακρίσεις.  

  • ΒΡΥΓΙΩΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1o βραβείο στον ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΛΟΓΟ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ) , 2o βραβείο στους ΔΙΤΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ), 4o βραβείο καλύτερης ομιλήτριας Γυμνασίων ΔΙΤΤΩΝ ΛΟΓΩΝ
  • ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 3o βραβείο στον ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΛΟΓΟ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ)
  • ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 2ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1o βραβείο στον ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΛΟΓΟ  (ΛΥΚΕΙΟ)

Ρ η τ ο ρ ι κ ή, η Τέχνη του «καλώς λέγειν» και του «σκέπτεσθαι», η Τέχνη που διαμορφώνει στάσεις και συμπεριφορές των μαθητών-αυριανών πολιτών απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα.