in , , ,

Μειωμενο 35 % το προσωπικό στην αστυνομια του νομου

Με μειωμένο το προσωπικό της σε ποσοστό που φτάνει περίπου στο 35% καλείται η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόσφατα ανακοινώθηκαν, μόλις δυο άτομα θα έρθουν τους επόμενους μήνες.

«Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Παρ’ όλ’ αυτά καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είμαστε κοντά στους πολίτες και να εργαζόμαστε για την ασφάλειά τους», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου ταξίαρχος κ. Φανούριος Μανιαδάκης, τον οποίο συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής επίσκεψής του στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ιεράπετρας.

Ο κ. Μανιαδάκης πρόσθεσε ότι ανάλογες ήταν οι προσλήψεις και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες σε επίπεδο χώρας. Σε συνδυασμό με το ότι αφενός οι Σχολές Αστυνομίας για δυο χρόνια δε δέχονται εισακτέους και αφετέρου ότι αρκετοί αστυνομικοί συνταξιοδοτούνται, καθίσταται πολύ δύσκολη στο μέλλον η κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν.

«Με αυτά τα δεδομένα καλώς ή κακώς – δεν θα κάνουμε πολιτική κριτική – καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, στο ρόλο μας, στις ευθύνες μας. Πώς επομένως θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε; Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ανασυνταχθούμε και να βοηθήσουμε όλοι μαζί να πάμε το καράβι μπροστά, πέρα από μικροσυμφέροντα και μιζέριες;», σημείωσε ο κ. Μανιαδάκης.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ