in , , ,

Μα που ήταν όλοι…;

Μπορεί ένα βασικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης που έγινε για το σημαντικό έργο του βιολογικού της Νεάπολης που άμεσα θα ξεκινήσει να ήταν η απουσία τόσο των εκπροσώπων των φορέων και των ομάδων της τοπικής κοινωνίας όσο και των πολιτών, όμως οι ερωτήσεις που έγιναν έλυσαν πολλές απορίες σχετικά με τις διαδικασίες και την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου.

Στην συνάντηση δεν  βρέθηκαν ούτε καν όλοι οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τη περιοχή ούτε όμως και όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας,  ούτε εκπρόσωποι φορέων, ούτε  μέλη των συνδυασμών ή των κινήσεων που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης ενώ απουσίαζαν και πολίτες που έχουν ιδιοκτησίες από τις οποίες θα περάσει το έργο του βιολογικού.
 Στην συζήτηση που ακλούθησε της παρουσίασης και με δεδομένη  την παρουσία έστω του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου της πόλης, Σταυρού Τζώρτζη έγινε μια προσπάθεια ώστε ο προγραμματισμός των εργασιών του έργου να μην δημιουργήσει προβλήματα στην κίνηση της αγοράς και των καταναλωτών.   
Έχει άλλωστε τονιστεί τόσο με την συμμετοχή του Δημοσθένη Μεθυμάκη όσο και του Μιχάλη Μαρή, δημοτικών συμβούλων και  επαγγελματιών  ότι το έργο θα ενοχλήσει το λιγότερο δυνατό την κίνηση στα καταστήματα, ενώ οι εργασίες στους εμπορικούς δρόμους της πόλης θα πραγματοποιηθούν τους μήνες με την λιγότερη κίνηση στην αγορά.
 Σε ότι δε αφορά τις εργασίες του έργου που θα γίνονται παράλληλα με την χρίση των ήδη υπαρχουσών  εγκαταστάσεων και δικτύων, οι διακοπές στην παροχή του νερού που θα προκύψουν θα γίνει προσπάθεια να μην υπερβαίνουν τις δύο μέρες. 
Όπως ενημέρωσαν οι μηχανικοί της ΔΕΥΑΑΝ το δίκτυο ύδρευσης της Νεάπολης είναι παλιό χωρίς να διαθέτει την ευκολία ώστε κάποιες περιοχές να απομονώνονται με βάνες, κάτι που τώρα θα γίνει, οπότε οι διακοπές του νερού θα συμβαίνουν πάντα όμως με ενημέρωση δύο ημερών πριν. 
Τόσο ο κ. Κερούλής, όσο και ο κ. Πεδιαδίτης και οι μηχανικοί από την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. αλλά και οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ζήτησαν την υπομονή και την συμβολή των κατοίκων μιας και το έργο αυτό σίγουρα θα προκαλέσει μια ανησυχία στην καθημερινότητα της πόλης, όμως αν όλοι βοηθήσουν τότε σίγουρα το έργο θα ολοκληρωθεί και σύντομα και με την λιγότερη δυνατή όχληση.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ