in , ,

Μαντινάδες, σουμάδα και..συμπάθεια. [VIDEO – PICS]

Λίγο μετά τις 11.30 έφτασε στη κεντρική πλατεία της Νεάπολης ο πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του στάση κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του στο νομό την Τετάρτη 2 9 .
S1480125 p
 
S1480140 p S1480139 p
Μόλις κατέβηκε από το όχημα του προχώρησε στα καφέ της πλατείας και χαιρέτησε τους θαμώνες που βρίσκονταν εκεί ενώ αμέσως μετά έκατσε στο τραπέζι που είχαν ετοιμάσει τα τοπικά στελέχη του κόμματος για να κεραστεί την παραδοσιακή σουμάδα.
S1480131 p
Μαζί του ήταν οι πρώην υπουργοί κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και Θεόδωρος Φορτσάκης, οι βουλευτές κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και Λευτέρης Αυγενάκης και η βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Σταυρακάκης όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές με την Ν.Δ στο νομό και άλλα στελέχη.
S1480157 p S1480155 p
Με το που έκατσε ο νεαρός Γιώργος ντυμένος με την βράκα, το μαύρο πουκάμισο και τα στιβάνια του είπε «Έθιμο το έχω από παλιά μαχαίρι να χαρίζω στους φίλους που τους αγαπώ και πους τους ξεχωρίζω, το δώρο που σου κάνω εγώ πρόσεχε μην τον χάσεις γιατί αν το δώρο μου χαθεί και μένα θα ξεχάσεις.» είπε και χειροκροτήθηκε από όλους.
S1480167
 
Ο Κώστής Κοκίνης αντιδήμαρχος Νεάπολης τον καλωσόρισε στην ιστορική έδρα του Δήμου Αγίου Νικολάου, την Νεάπολη, μια πόλη γεμάτη ιστορία που χάνεται μέσα στα χρόνια.
«Σε ευχαριστούμε που βρίσκεσαι εδώ, σου ευχόμαστε καλή δύναμη σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που βιώνουμε σαν χώρα και σαν κοινωνία, ελπίζω όπως σου είχα πει και την προηγούμενη φορά η επίσκεψη σου να μην είναι προεκλογική, να αργήσουμε να ξαναδούμε εκλογές  και να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση από την αναμέτρηση που έρχεται.
Να επικρατήσει η σύνεση και η λογική και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, είπες στην ομιλία σου χθές, ομιλία στην Ριγήλης,  κάτι που κρατώ ότι δεν υπάρχει νέο και παλιό. Το παλιό και το νέο έρχονται να πάνε μαζί και να κάνουν ένα βήμα μπροστά και σου εύχομαι να είσαι μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια, να ενώσεις τον κόσμο και τους πολιτικούς που και οι πολιτικοί πυροβολούνται από όλους μας με κάθε τρόπο.
Καλωσορίζω και όλους τους εκλεκτούς Κρητικούς που είναι μαζί σου, είναι σημαντικό που η Κρήτη συσπειρώνεται, είναι σημαντικό η Κρήτη να παίξει ένα καθοριστικό  ρόλο  στις εκλογές και να έχει τον ρόλο που της αξίζει. Σε ότι αφορά τα προβλήματα αυτά θα τα συζητήσουμε μετά τις εκλογές αν και τα γνωρίζεις πιο καλά από τον κάθε ένα και ελπίζω ότι θα βρεθούν οι λύσεις με τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα σε ένα πλαίσιο λογικής που θα μας οδηγήσει μπροστά.» είπε και χάρισε στον πρόεδρο της Ν.Δ το βιβλίο του Γιώργου Μαμάκη «Τὸ Μεραμβέλλον ἐν παιδείᾳ φθεγγόμενον».
S1480182 p S1480178 p
Ο πρόεδρος της Ν.Δ ευχαρίστησε όλους για την εγκάρδια και φιλική, όπως είπε υποδοχή και τόνισε πως είναι σίγουρος ότι θα βρεθούν οι δημοκρατικές φιλελεύθερες κατευθύνσεις που απαιτούνται και σε αυτή την εκλογή και θα πορευτούμε όλοι μαζί γιατί εμείς θέλουμε να ενώσουμε, είπε.
«Είναι ώρα να βρούμε οι πολίτες πως θα πορευτούμε και να ενώσουμε δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Θα ήθελα να προβληματιστείτε πριν πάτε στην κάλπη να σκεφτείτε τι είναι το καλύτερο για την Ελλάδα, τι είναι πιο ενωτικό πιο έμπειρο, πως μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίσιμη περίοδο, ποιος μπορεί να βοηθήσει και έχει την καλή ομάδα και παρέα συνεργατών ώστε να βγάλει την χώρα από αυτή την κρίση. Πιστεύω ότι στην Κρήτη μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί να ενωθούμε και να προχωρήσουμε είμαστε εδώ με κέφι και χαρά, για να πάρω και προσωπικά την ηθική ανάταση και το ηθικό κουράγιο που χρειάζεται  για την μάχη αυτή.
Η μητέρα μου κατάγεται από το νομό Λασιθίου, σας ξέρω και με ξέρεται οι περισσότεροι με το μικρό μας όνομα, έχουμε κάνει παρέα και γνωριζόμαστε και με το θάρρος αυτό ήρθα να σας πω να μπούμε σε αυτή την μάχη  μαζί για να σωθεί η χώρα. Ξέρω τα προβλήματα αλλά προεκλογικά ας μην τα πούμε γιατί πολλοί θα πουν ότι επειδή έχουμε εκλογές λέμε τις λύσεις.
Γνωρίζουμε τις σας απασχολεί, ο εκλεκτός συνάδελφος, αναφερόμενος στον Γιάννης Πλακιωτάκη, αλλά και όλο το ψηφοδέλτιο μας έχει ενημερώσει. Πολλά από αυτά άλλωστε τα είχαμε ξεκινήσει από την περίοδο Μητσοτάκη τα είχαμε προχωρήσει ως Ν.Δ, δυστυχώς πολλά σταμάτησαν. Να ξέρεται όμως ότι αυτά τα μπορούμε και θα πρέπει να τα προχωρήσουμε. Είμαστε λοιπόν εδώ με όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους από το νησί για να σας δώσουμε το μήνυμα ότι εμείς συμπορευόμαστε για να πάει η χώρα μπροστά, και θα πάει.» είπε.
S1480131 p
Η στάση της αποστολής της Ν.Δ στη Νεάπολη ήταν μόλις για 25 περίπου λεπτά γεγονός όμως που άφησε ικανοποίηση στα τοπικά στελέχη τα οποία κάνουν λόγο για αλλαγή του εκλογικό κλίματος της κοινωνίας και επιστροφή στην σίγουρη πορεία με την Ν.Δ, όπως σχολίασαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ